15 december 2022
Peter, het idee voor het Parkway-concept is zo’n tien jaar geleden ontstaan. Toen speelde het thema biodiversiteit veel minder. Destijds is de afweging gemaakt dat langs de ringweg de beeldkwaliteit belangrijker was. De zuiliepen zorgen voor een uniforme, herkenbare uitstraling. In de taluds is juist wel gekozen voor meerdere bomensoorten. Daar is de variatie gezocht, met ook inheemse soorten. Op deze manier levert het project ook een bijdrage aan het verbeteren van de biodiversiteit. Verder worden er veel knelpunten in de ecologische structuren opgelost met de aanleg van faunapassages.
15 december 2022
N.a.v. reactie John. Dat begrijp ik, maar past e.e.a. nog binnen de uitmeet- en flexibiliteitbepaling uit artikel 13 van het Tracébesluit?
15 december 2022
Dion, bedankt, we hebben hier ook al over nagedacht. We gaan dit doen, maar weten nog niet precies hoe.
15 december 2022
Pim, op plaatsen waar nu geen vangrail staat, komt ook geen vangrail. Dit is nu ingericht zoals in het ontwerp aangegeven. Op dit stuk mogen de automobilisten niet harder dan 50 km/uur. We gaan nog wel een deel van de barriers vervangen door definitieve barriers, maar dat zal pas aan het eind van het project (2024) gebeuren.
15 december 2022
Hans, de kleur zegt niks over de belastbaarheid of de samenstelling van een blok. De kleurverschillen komen door verschillen in grondstoffen. Er zijn overigens wel verschillende EPS-blokken, bijvoorbeeld qua dikte van de korrel, maar dat is op het oog niet te zien.
15 december 2022
Beste John, Ik snap best dat je je in allerlei bochten probeert te wringen om de nieuwe situatie mooier te laten lijken dan die in werkelijkheid zal zijn, maar je bent ontzettend inconsequent. Het argument "Voordat de werkzaamheden begonnen maakte de afrit voor het autoverkeer op het Hoornsediep geen onderdeel uit van de tunnel. " slaat de plank volledig mis. De afrit heeft veel minder verkeer dan de stroom die over het Emma viaduct gaat (in de order van een paar duizend auto's per dag tegenover 25000-30000 per dag). Het is dus echt een nonsens argument. Bottom line: een tunnel (zoals die er nu is) is voor fietsers veruit de veiligste en snelste manier om een drukke weg te kruisen. Jullie willen daar geen geld aan uitgeven, terwijl jullie wel kosten nog moeite besparen om het voor de automobilist veiliger en sneller te maken. Conclusie: de fiets is sluitpost - zeer teleurstellend.
14 december 2022
Maarten, het is de bedoeling dat de ticketverkoop start op donderdag 15 december.
14 december 2022
Bert, de tent is bedoeld voor het winterfeest voor omwonenden op vrijdag. Op donderdag is in de tent het eindejaarsfeest voor medewerkers van Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort.
14 december 2022
Antony, dat gaan we doen!
14 december 2022
"MS, 1. De verkeersafwikkeling is getoetst aan de hand van een microsimulatie 2. Het doortrekken van de busstrook is overwogen en ook onderzocht. Dit leidt echter tot een langere oversteektijd voor fietsers en voetgangers en dus ook een langere roodtijd voor het autoverkeer. Hoewel de opstellengte iets wordt vergroot, leidt de langere wachttijd tot een wachtrij die eerder terugslaat tot de rotonde dan in het voorliggende ontwerp. 3. Bij deze turborotonde functioneren de toeleidende rijstroken niet alleen voor de opstelcapaciteit, maar zijn de stroken ook bedoeld als voorsorteerstroken om tot de juiste rijstrook op de rotonde te komen. De dubbele linksafstrook is noodzakelijk om het linksafslaand verkeer vanaf de verbindingsweg richting het Julianaplein goed af te kunnen wikkelen. De rechter rechtdoorstrook vanaf het Emmaviaduct richting het Julianaplein wordt inderdaad maar beperkt gebruikt, maar is met name bedoeld om verkeer voor de juiste rijstrook te laten voorsorteren. De extra opstelcapaciteit verkleint daarbij de kans dat een wachtrij voor de rotonde terugslaat tot aan de fiets-/voetgangersoversteekplaats. 4. De invoeger voldoet qua lengte niet helemaal aan de richtlijnen. Er was te weinig ruimte onder het kunstwerk en dit was de langst mogelijke lengte. In de afweging is meegenomen dat op deze strook over het algemeen de auto’s rijden die een hogere snelheid hebben en een hoger attentieniveau hebben. Het gros van het verkeer zal op de buitenste rijstrook van de ovonde zitten. 5. De bushalte komt aan de bypass naast de rotonde te liggen. 6. Alle verbindingen zijn bewust in het ontwerp gelaten. Hoewel er goede alternatieven zijn voor bijvoorbeeld verkeer vanaf het Emmaviaduct naar de Hereweg, draagt een extra route bij aan een robuust netwerk. De gemeente heeft daarnaast aangegeven dat verkeer komende vanaf het noorden moet kunnen keren op de rotonde. Als verkeer moet kunnen keren, dan kan het ook linksafslaan. De verwachting is dat er weinig linksafslaand en kerend verkeer zal zijn, wat een positief effect heeft op de doorstroming van het verkeer.