Groningen krijgt Kerst-Reuzenrad aan de Ring

John2 december 2022


Vanaf 22 december steekt vanaf de bouwplaats Julianaplein aan de zuidelijke ringweg tien dagen lang een reuzenrad boven alle werkzaamheden uit. Het reuzenrad is met name bedoeld voor de inwoners en ondernemers van de stad Groningen. Op die manier willen de partijen Combinatie Herepoort, Groningen Bereikbaar, Gastvrij Groningen samen met Aanpak Ring Zuid, iedereen de mogelijkheid geven om met eigen ogen de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg te bekijken. Het rad blijft tien dagen staan.

Reuzenrad aan de Ring Logo Liggend

Over het hele traject van Hoogkerk tot en met Engelbert werkt Aanpak Ring Zuid aan de realisatie van de nieuwe ringweg. Er is al veel werk gerealiseerd en daar zijn de aannemers en projectmedewerkers zo trots op dat ze dat graag op een unieke manier laten zien aan Groningen. Vanuit het reuzenrad is zowel het werk op het Julianaplein, de verdiepte ligging als het Vrijheidsplein te zien. En uiteraard is het zicht op de Stad zelf ook spectaculair!

Openingstijden

Het reuzenrad start op donderdag 22 december om 11.00 uur en draait voor het laatst op zaterdag 31 december om 17.00 uur. Alle informatie over het Reuzenrad aan de Ring, zoals de kaartverkoop, de bereikbaarheid (kom op de fiets!) en exacte openingstijden is te vinden op onze pagina Reuzenrad.

(Wegens technische problemen is de ticketverkoop gepauzeerd. Maandag 19 december kunt u weer bij ons terecht.)

Sponsoren

Dankzij een groot aantal sponsoren dat aan de zuidelijke ring werkt, is het reuzenrad mogelijk gemaakt. Alle sponsoren zijn om die reden ook afgebeeld in het rad. Hierdoor is het ook mogelijk om een aantal omwonenden van het tracé gratis tickets te verstrekken voor een kijkje vanuit het reuzenrad. Alle andere geïnteresseerden kunnen online een kaartje kopen. De opbrengst van de tickets gaat naar het Beatrixkinderziekenhuis.

Beatrix Kinderziekenhuis Groningen

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om ’s ochtends gezond op te staan, of de kinderen naar school te brengen, of met vriendjes en vriendinnetjes buiten te spelen. De kinderen die in het Beatrix Kinderziekenhuis komen, weten daar alles van. Net als hun ouders. Het Beatrix Kinderziekenhuis kan wel wat hulp en bijdragen gebruiken om het verblijf van zowel kinderen als ouders zo aangenaam mogelijk te maken. Zo kan zelfs een ziekenhuis af en toe als ‘thuis’ voelen. De samenwerkende partijen schenken de opbrengst van de ticketverkoop van het reuzenrad dan ook graag aan het Beatrixkinderziekenhuis.

Gezamenlijk initiatief

Het reuzenrad is een gezamenlijk initiatief van Combinatie Herepoort, Groningen Bereikbaar, Gastvrij Groningen en Aanpak Ring Zuid. Deze partijen werken allemaal op een eigen manier aan de toekomst van Groningen en zij willen de inwoners van Groningen hier graag bij betrekken.


Lees ook: