Hoe dan?

Over het Noord-Willemskanaal bouwen we aan een tijdelijke Julianabrug. Deze wordt maar liefst 91 meter lang en is daarmee de langste in zijn soort. Maar hoe bouw je zo’n tijdelijke brug?

Onlangs is het viaduct over de Paterswoldseweg verbreed. Ook het viaduct over de N7 bij Laan Corpus den Hoorn is in juli 2021 zo’n 9 meter breder geworden. Hoe pak je zoiets aan?

Tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep gaat de zuidelijke ringweg onder de grond. In totaal gaat het om een afstand van ongeveer 1100 meter. Op meerdere locaties zijn we aan het werk om dit project te realiseren. De planning is dat het autoverkeer in 2024 door de verdiepte ligging rijdt. Wat doen we in 2021?

Zaterdag is het zover. Dan beginnen de voorbereidingen voor het inrijden van het spoordek van de verdiepte ligging. In deze animatie leggen we uit hoe het inrijden precies in zijn werk gaat.

Wie niet beter weet, zou denken dat we bij de H.L. Wichersstraat een zwembad hebben aangelegd. Dat is het natuurlijk niet, maar wat dan wel? We graven hier de bouwkuip voor de verdiepte ligging uit en brengen onderwaterbeton aan. Hoe werkt dat eigenlijk?

Het bestaande fietspad langs het Noord-Willemskanaal en de Brailleweg richting De Wijert gaat er door het project Aanpak Ring Zuid heel anders uitzien. Het fietspad wordt verbreed, zodat het geschikt is voor fietsers in twee richtingen. Ook wordt het verdiept aangelegd, zodat het onder de A28 doorgaat en ook onder de nieuwe oprit en afrit. Hoe bouwen we dit? In dit artikel leggen we het uit.

Nu ruim driekwart van de damwandplanken voor de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg is ingetrild, worden de contouren van de nieuwe ringweg steeds zichtbaarder. De eerste laag grond wordt afgevoerd en de bouwkuip krijgt steeds meer vorm. Hoe legt Combinatie Herepoort de bouwkuip voor de verdiepte ligging eigenlijk aan?

Nu we druk bezig zijn met het aanbrengen van zand bij de Brailleweg, worden de volgende stappen op en rond de A28 en het Julianaplein steeds zichtbaarder. Maar voordat het nieuwe ‘ongelijkvloerse’ Julianaplein gebouwd kan worden, moet er nog veel gebeuren. Tijdens de bouw van het nieuwe Julianaplein moet het verkeer namelijk zoveel mogelijk kunnen doorrijden. Het proces van tijdelijke wegen naar een helemaal nieuw Julianaplein gebeurt daarom in 8 stappen.

De Helperzoomtunnel is klaar om ingeschoven te worden. Vanaf woensdag 31 juli om 02.00 uur rijden er geen treinen over het spoor bij de Helperzoomtunnel. Nadat het spoor is verwijderd en een flink gat is gegraven, brengen we de schuifconstructie aan en kan de tunnelbak in beweging komen. De Helperzoomtunnel wordt op zaterdag 3 augustus ingeschoven. Maar hoe krijg je zo’n zware tunnelbak met een gewicht van zes miljoen kilo eigenlijk op de juiste plek?