Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid

Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid is het visitekaartje van het project Aanpak Ring Zuid. In het Paviljoen vind je de maquette van het project, impressies van de nieuwe zuidelijke ringweg en het Zuiderplantsoen, films en animaties. Onze voorlichters ontvangen je graag om vragen over het project te beantwoorden. Naast het Paviljoen staat een uitkijktoren. Deze biedt uitzicht op onder andere de werkzaamheden aan het toekomstige Julianaplein.

Bezoek

Paviljoen Ring Zuid is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Muntinglaan 2, 9727 JT Groningen. Je kunt je fiets naast het Paviljoen neerzetten, aan de zijde van de Paterswoldseweg. In de Muntinglaan geldt betaald parkeren.

Let op: de Muntinglaan is tot 20 maart 2024 afgesloten voor autoverkeer. Het parkeerterreintje tegenover het Paviljoen is te bereiken via het Hoornsediep. Het parkeerterreintje aan de westzijde van de Muntinglaan is te bereiken via de Snelliusstraat.

Presentaties en excursies aanvragen

Op zaterdag om 11 uur kun je gratis deelnemen aan een fietsexcursie. Na ontvangst met een kopje koffie of thee krijg je uitleg bij onze maquette om aansluitend op pad te gaan. Het programma duurt 2 à 2,5 uur. Opgeven is niet nodig.

Presentaties en excursies kun je aanvragen via ons aanvraagformulier. Vanaf informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid kan je ook starten met de fietsroute langs de bouw.

Locatie Paviljoen Zuid

Kom je met de auto? In de omgeving van het Paviljoen geldt betaald parkeren.

Bereikbaarheid auto

Kom je met de auto, dan kun je voor de meest efficiënte route het beste gebruik maken van Google Maps.

Er is parkeergelegenheid voor maximaal 15 auto’s. Hiervoor heb je een parkeerkaart nodig. Je krijgt deze bij binnenkomst in het Paviloen, zolang ze nog beschikbaar zijn. Deze plaatsen kun je niet reserveren. Als er geen parkeerplaatsen meer beschikbaar zijn, kun je in de omgeving een parkeerplaats zoeken. Hier geldt betaald parkeren. Vanwege werkzaamheden aan de Muntinglaan zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar dan gebruikelijk.

Het is ook mogelijk om de auto gratis op P+R Haren te parkeren en daar op de bus te stappen. Stap uit bij halte Julianaplein. Vanaf daar wandel je terug en steek je het kanaal over via de Muntingbrug (fiets- en voetgangersbrug). Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid zie je dan rechts voor je liggen. Van P+R Haren naar het Paviljoen duurt inclusief wandelen 10 tot 15 minuten.

Bereikbaarheid OV

Kom je met het OV, dan kun je vanaf station Groningen verschillende bussen nemen naar het Paviljoen. Bijvoorbeeld Q-link 5 en 6. Stap uit bij bushalte Julianaplein. Vanaf daar wandel je naar de Muntingbrug (fiets- en voetgangersbrug) over het Noord-Willemskanaal. Steek je de brug over, dan zie je Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid rechts voor je liggen.

Je kunt op het station ook een OV-fiets huren. Het Paviljoen is vijf tot tien minuten fietsen.

Reken voor een wandeling vanaf het station naar het Paviljoen op ongeveer 15 minuten.

Bereikbaarheid fiets

Het Paviljoen aan de Muntinglaan is goed te fiets te bereiken. Je kunt je fiets stallen aan de zijkant van het Paviljoen, aan de westzijde (de kant van de Paterswoldseweg).