Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid

Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid is het visitekaartje van het project Aanpak Ring Zuid. In het Paviljoen vind je de maquette van het project, impressies van de nieuwe zuidelijke ringweg en het Zuiderplantsoen, films en animaties. Onze voorlichters ontvangen je graag om vragen over het project te beantwoorden.

Bezoek ons Paviljoen op 8 juni 2024 tijdens Dag van de Bouw!

Locatie

Paviljoen Ring Zuid ligt vlak bij het Julianaplein, aan de Muntinglaan 2 (tegenover Noorderpoort).

Adres

Muntinglaan 2, 9727 JT Groningen

Openingstijden

Paviljoen Ring Zuid is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur. Op de overige dagen is het informatiecentrum gesloten.

Toegankelijkheid

Het informatiecentrum is via een oprit toegankelijk voor mensen in een rolstoel, rollator of scootmobiel. Ook is er een mindervalidentoilet aanwezig.

Fietsroute langs de bouw

Je kunt op eigen gelegenheid een fietsroute langs de bouw volgen. Zo kom je langs allerlei plekken waar druk gebouwd wordt of waar de nieuwe situatie goed zichtbaar is. Het startpunt is informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid.

Groepsexcursies aanvragen

Wil je met een groep een kijkje nemen bij Aanpak Ring Zuid? Dan kun je een groepsexcursie aanvragen via ons aanvraagformulier.

Bezoek aan de bouwplaats is niet mogelijk!

Wij begrijpen dat een bezoek aan onze bouwplaatsen interessant is. Om onze collega’s op de bouwplaatsen niet voor de voeten te lopen en onveilige situaties te voorkomen, zijn bezoeken aan de bouwplaatsen helaas niet mogelijk.

Bereikbaarheid fiets

De snelste en makkelijkste manier om het informatiecentrum te bereiken is per fiets. Je kunt je fiets naast het Paviljoen neerzetten, bij het uitkijkpunt.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer

Kom je met het OV, dan kun je vanaf station Groningen verschillende bussen nemen naar het Paviljoen. Bijvoorbeeld Q-link 5 en 6. Stap uit bij bushalte Julianaplein. Vanaf daar wandel je naar de Muntingbrug (fiets- en voetgangersbrug) over het Noord-Willemskanaal. Steek je de brug over, dan zie je Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid rechts voor je liggen.

Je kunt op het station ook een OV-fiets huren. Het Paviljoen is vijf tot tien minuten fietsen.

Reken voor een wandeling vanaf het station naar het Paviljoen op ongeveer 15 minuten.

Bereikbaarheid auto

Kom je met de auto, dan kun je voor de meest efficiënte route het beste gebruik maken van Google Maps.

Er is parkeergelegenheid voor maximaal 15 auto’s. Hiervoor heb je een parkeerkaart nodig. Je krijgt deze bij binnenkomst in het Paviljoen, zolang ze nog beschikbaar zijn. Deze plaatsen kun je niet reserveren. Als er geen parkeerplaatsen meer beschikbaar zijn, kun je in de omgeving een parkeerplaats zoeken. Hier geldt betaald parkeren. Vanwege werkzaamheden aan de Muntinglaan zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar dan gebruikelijk.

Het is ook mogelijk om de auto gratis op P+R Haren te parkeren en daar op de bus te stappen. Stap uit bij halte Julianaplein. Vanaf daar wandel je terug en steek je het kanaal over via de Muntingbrug (fiets- en voetgangersbrug). Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid zie je dan aan de rechterkant staan. Van P+R Haren naar het Paviljoen duurt inclusief wandelen 10 tot 15 minuten.

Geluidsoverlast

Houd er rekening mee dat ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid aan de ringweg ligt. Geluidsoverlast door werkzaamheden is geen uitzondering. Dit kan leiden tot hinder tijdens een overleg of presentatie. Wij maken geen gebruik van geluidsapparatuur (microfoon, geluidsboxen).