Om de doorstroming op het Julianaplein te verbeteren maken we van het Julianaplein een ongelijkvloerse kruising. De verkeersstromen uit de verschillende richtingen krijgen elk een eigen rijbaan, boven elkaar. De verkeerslichten verdwijnen en de wegen kruisen elkaar straks niet meer. Om ervoor te zorgen dat het verkeer kan blijven doorrijden tijdens de ombouw van het Julianaplein, leggen we een Tijdelijk Julianaplein aan.

Waar zijn we nu mee bezig?

We werken aan de opbouw van het nieuwe Julianaplein. De contouren van de eerste verbindingsboog voor verkeer van Hoogezand naar Assen zijn zichtbaar. De vloeren zitten er in. Nu wordt er aan de wanden en het dek gewerkt.

De eerste vloeren voor de tweede verbindingsboog voor verkeer van Assen naar Drachten zijn ook gestort. Ook hier zijn we al begonnen aan het storten van de wanden en het dek.

Werkzaamheden aan de boog Hoogezand - Assen

Op het Julianaplein zijn twee grote torenkranen te zien. Deze kranen verplaatsen de wapening naar de tunnels. Om efficiënter te kunnen werken wordt de wapening hier niet altijd in de tunnel gevlochten, maar zijn de vlechters ook naast de tunnels aan het werk.

Voor de nieuwe Julianabrug is de tussenpijler gebouwd. Op dit moment zijn we bezig met beton- en laswerkzaamheden. Dit zijn werkzaamheden ter voorbereiding op het plaatsen van de liggers later dit jaar.

Werkzaamheden aan de nieuwe Julianabrug

Wat gebeurt er daarna?

De komende maanden werken we verder aan de twee verbindingsbogen. Daarnaast gaan we de grond naast de verbindingsbogen aanbrengen en ophogen.

Bij de nieuwe brug over het Julianaplein gaan we verder met de voorbereidingen voor het plaatsen van de liggers eind dit jaar.

Zo bouwen we het nieuwe Julianaplein

Laatste nieuws:

Actuele werkzaamheden

Legenda

  • Werk in uitvoeringWerk in uitvoering
  • AfgerondAfgerond

Webcam

Bekijk hier de webcam van het Julianaplein.

Brochure ombouw Julianaplein

Het nieuwe Julianaplein is in 2024 klaar. Voor het zover is, leggen we eerst een tijdelijk Julianaplein aan, iets ten zuiden van de huidige kruising. We hebben dan alle ruimte om veilig te bouwen aan het nieuwe Julianaplein.

Vragen of klachten?

Neem contact met ons op

Bewonersbrieven


Een nieuw Julianaplein bouwen? Hoe dan?

ARZ (74) Julianaplein - foto RWS - verkleind

Nu we druk bezig zijn met het aanbrengen van zand bij de Brailleweg, worden de volgende stappen op en rond de A28 en het Julianaplein steeds zichtbaarder. Maar voordat het nieuwe ‘ongelijkvloerse’ Julianaplein gebouwd kan worden, moet er nog veel gebeuren. Tijdens de bouw van het nieuwe Julianaplein moet het verkeer namelijk zoveel mogelijk kunnen doorrijden. Het proces van tijdelijke wegen naar een helemaal nieuw Julianaplein gebeurt daarom in 8 stappen.