Om de doorstroming op het Julianaplein te verbeteren maken we van het Julianaplein een ongelijkvloerse kruising. De verkeersstromen uit de verschillende richtingen krijgen elk een eigen rijbaan, boven elkaar. De verkeerslichten verdwijnen en de wegen kruisen elkaar straks niet meer. Om ervoor te zorgen dat het verkeer kan blijven doorrijden tijdens de ombouw van het Julianaplein, leggen we een Tijdelijk Julianaplein aan.

Waar zijn we nu mee bezig?

We werken aan de opbouw van het nieuwe Julianaplein. De tunnels van de eerste verbindingsboog voor verkeer van Hoogezand naar Assen zijn zichtbaar en de tweede verbindingsboog voor verkeer van Assen naar Drachten zijn grotendeels gestort. Het eerste asfalt ligt inmiddels ook in de eerste verbindingsboog.

asfalt verbindingsboog
Draaien asfalt in de verbindingsboog

De meeste liggers liggen op de nieuwe Julianabrug. Op dit moment zijn we bezig met betonwerkzaamheden.

leggen liggers
Leggen liggers Julianabrug

Wat gebeurt er daarna?

De komende maanden werken we verder aan de twee verbindingsbogen. Daarnaast gaan we de grond naast de verbindingsbogen aanbrengen en ophogen.

Bij de nieuwe brug over het Julianaplein gaan we verder met de voorbereidingen de afbouw. We hogen daar de weg op met EPS blokken.

Zo bouwen we het nieuwe Julianaplein

Laatste nieuws:

Actuele werkzaamheden

Legenda

  • Werk in uitvoeringWerk in uitvoering
  • AfgerondAfgerond

Webcam

Bekijk hier de webcam van het Julianaplein.

Brochure ombouw Julianaplein

Het nieuwe Julianaplein is in 2024 klaar. Voor het zover is, leggen we eerst een tijdelijk Julianaplein aan, iets ten zuiden van de huidige kruising. We hebben dan alle ruimte om veilig te bouwen aan het nieuwe Julianaplein.

Vragen of klachten?

Neem contact met ons op

Brieven

Een overzicht van de bewonersbrieven vindt u in de Bibliotheek.


Een nieuw Julianaplein bouwen? Hoe dan?

ARZ (74) Julianaplein - foto RWS - verkleind

Nu we druk bezig zijn met het aanbrengen van zand bij de Brailleweg, worden de volgende stappen op en rond de A28 en het Julianaplein steeds zichtbaarder. Maar voordat het nieuwe ‘ongelijkvloerse’ Julianaplein gebouwd kan worden, moet er nog veel gebeuren. Tijdens de bouw van het nieuwe Julianaplein moet het verkeer namelijk zoveel mogelijk kunnen doorrijden. Het proces van tijdelijke wegen naar een helemaal nieuw Julianaplein gebeurt daarom in 8 stappen.