Vernieuwing Papiermolentunnel


Tussen zwembad De Papiermolen en de Rivierenbuurt komt een nieuwe, langere fietstunnel onder de ringweg door. Deze gaat ook onder de nieuwe verbindingsweg door die de Hereweg gaat verbinden met de Brailleweg.

Waar zijn we nu mee bezig?

Tot 9 mei werken we 24/7 om de kant-en-klare tunneldelen neer te leggen, zodat op 9 mei het verkeer weer over de zuidelijke ringweg kan rijden. Nu leggen we de kant-en-klare tunneldelen op hun plek. Daarna vullen we alles weer op met zand en grond. Als dat klaar is kunnen we het asfalt er weer overheen leggen. Bekijk alle werkzaamheden op de tijdelijke webcam.

Wat gebeurt er daarna?

Als de kant-en-klare tunneldelen onder de weg liggen zijn we nog niet klaar. Er worden nog kabels en leidingen verlegd. De ingangen van de tunnel liggen lager dan die van de oude tunnel. De weg moeten we hier verlagen, zodat fietsers straks door de tunnel kunnen rijden. De tunnel zelf bouwen we ook verder af.

Wat is er al gedaan?

In de afgelopen weken hebben we het asfalt verwijderd en de tunnel uitgegraven en gesloopt.

Voortraject

In maart 2020 is de procedure afgerond om de fietstunnel toe te voegen aan het project. Daarmee is de komst van de fietstunnel Papiermolen definitief geworden. De fietstunnel was oorspronkelijk niet in de plannen opgenomen.

Laatste nieuws:


Slimme vraag: Waarom kan de Papiermolentunnel nu toch blijven?

20180515_JvK_Reportage_papiermolenlaan_41

Nog tot 17 juli kan iedereen zijn zienswijze geven op het plan voor de fietstunnel bij de Papiermolenlaan. Hoe kan het eigenlijk dat een fietstunnel op deze plek eerst niet mogelijk was, en nu wel?