Vernieuwing Papiermolentunnel


Tussen zwembad De Papiermolen en de Rivierenbuurt komt een nieuwe, langere fietstunnel onder de ringweg door. Deze gaat ook onder de nieuwe verbindingsweg door die de Hereweg gaat verbinden met de Brailleweg.

Waar zijn we nu mee bezig?

De rest van het jaar zijn we bezig met betonwerk in de tunnel en bij de twee ingangen. We storten vloeren en wanden en werken dit af. Dit najaar brengen we ook zand aan voor de fundering van de nieuwe oprit.

Wat gebeurt er daarna?

Als alle beton gestort is kunnen we te tunnel gaan afwerken.

Wat is er al gedaan?

De oude tunnel is uitgegraven en gesloopt. De nieuwe kant-en-klare tunneldelen zijn tijdens de 13 wekenstremming in 2022 op hun plek gelegd. Bekijk deze enorme operatie in één minuut terug.

Naast en langs de tunnel zijn kabels en leidingen verlegd.

Voortraject

In maart 2020 is de procedure afgerond om de fietstunnel toe te voegen aan het project. Daarmee is de komst van de fietstunnel Papiermolen definitief geworden. De fietstunnel was oorspronkelijk niet in de plannen opgenomen.

Laatste nieuws:


Slimme vraag: Waarom kan de Papiermolentunnel nu toch blijven?

20180515_JvK_Reportage_papiermolenlaan_41

Nog tot 17 juli kan iedereen zijn zienswijze geven op het plan voor de fietstunnel bij de Papiermolenlaan. Hoe kan het eigenlijk dat een fietstunnel op deze plek eerst niet mogelijk was, en nu wel?