Vernieuwing Papiermolentunnel


Tussen zwembad De Papiermolen en de Rivierenbuurt komt een nieuwe, langere fietstunnel onder de ringweg door. Deze tunnel gaat ook onder de nieuwe verbindingsweg door die de Hereweg gaat verbinden met de Brailleweg.

De nieuwe fietstunnel komt lager te liggen dan de oude fietstunnel. Om deze reden komt ook het kruispunt Maaslaan-Merwederstraat lager te liggen. Hierdoor ontstaat hoogteverschil tussen de stoep en de straten.

Waar zijn we nu mee bezig?

Tot halverwege dit jaar zijn we bezig met betonwerk in de tunnel en bij de twee ingangen. We storten vloeren en wanden en werken dit af. We brengen ook zand aan voor de fundering van de nieuwe oprit.

Papiermolentunnel

Wat gebeurt er daarna?

Als alle beton gestort is kunnen we te tunnel gaan afwerken. De kunst wordt in de tunnel aangebracht en de verlichting wordt geïnstalleerd. In de zomer van 2023 gaat de tunnel open.

Laatste nieuws:


Slimme vraag: Waarom kan de Papiermolentunnel nu toch blijven?

20180515_JvK_Reportage_papiermolenlaan_41

Nog tot 17 juli kan iedereen zijn zienswijze geven op het plan voor de fietstunnel bij de Papiermolenlaan. Hoe kan het eigenlijk dat een fietstunnel op deze plek eerst niet mogelijk was, en nu wel?