20230413 Maaslaan header - foto Aanpak Ring Zuid _170011

Maandag start definitieve inrichting Maaslaan

John14 april 2023Julianaplein


Maandag 17 april starten we de werkzaamheden voor de definitieve inrichting van de Maaslaan. Hiervoor is de Maaslaan tot half augustus in delen dicht. Tijdens deze periode brengen we nieuwe bestrating aan en leggen we nieuwe stoepen aan.

De inrichting van de Maaslaan sluit aan op de definitieve inrichting van het Hoornsediep. Deze werkzaamheden hebben we in maart afgerond. Aan de Maaslaan werken we vanaf maandag 17 april (7.00 uur) tot vrijdag 18 augustus (17.00 uur). De werkzaamheden zijn verdeeld in drie fases. Tijdens elke fase pakken we ongeveer een derde deel van de Maaslaan aan.

Definitieve inrichting

De Maaslaan krijgt tijdens deze werkzaamheden zijn definitieve inrichting. We maken de stoepen, de langsparkeervakken en de weg definitief. Alleen een deel van de haaksparkeervakken kunnen we nog niet aanleggen. Deze pakken we op in fase vier van de herinrichting van de Maaslaan, als de bouwketen weg zijn gehaald. Op de plekken van de haaksparkeervakken leggen we wel verharding neer, zodat er wel auto’s kunnen parkeren.

Maaslaan
Impressie van de nieuwe inrichting van de Maaslaan.
202304014 plattegrond Maaslaan - Aanpak Ring Zuid
Het definitief ontwerp voor de inrichting van de Maaslaan.

Werkzaamheden

We verwijderen per fase de stoep en de straat. De woningen zijn op dat moment bereikbaar via rijplaten. We voeren graafwerkzaamheden uit en brengen nieuw zand aan. Dit zand trillen we aan met trilplaten. Dat geeft hinder op het gebied van geluid en trillingen. Vervolgens kunnen we de definitieve bestrating aanleggen.

Drie fases

De werkzaamheden zijn opgedeeld in drie fases. In de afbeeldingen hieronder staan per fase de rijrichtingen aangegeven. Als we eerder klaar zijn met een fase, gaan we gelijk door met de volgende fase. Het kan dus zijn dat de data op deze afbeeldingen wijzigen.

20230414 Maaslaan herinrichting fase 1

20230414 Maaslaan herinrichting fase 2

20230414 Maaslaan herinrichting fase 3

Vervolg

Het laatste deel van de Maaslaan, met de aansluiting op de Papiermolentunnel, pakken we later op. Na afronding van dit laatste deel kan het verkeer van de Merwedestraat weer op de Maaslaan komen.

De Papiermolentunnel gaat in juni open. Er is dan nog geen (fiets)verbinding tussen de Maaslaan en de Papiermolentunnel. De tunnel is dan wel bereikbaar vanuit de Merwedestraat.

Meer informatie


Lees ook: