Street art Maaslaan en Papiermolentunnel | Foto's: Raymond Bos


Vorige week onderging de Maaslaan een transformatie. We brachten streetart aan in het asfalt, bij de kruising met de Papiermolentunnel. Het resultaat mag er zijn, al zeggen we het zelf. Het asfalt lijkt nu uit klinkers te bestaan.

Daarnaast zijn ook de wanden van de Papiermolentunnel verder onder handen genomen. De kleurrijke fantasielandschappen in overvloeiende kleuren geven een bijzondere uitstraling voor voetgangers en fietsers.

Printasfalt aanbrengen op de Maaslan

Printasfalt Maaslaan

De bovenste laag van het asfaltbeton wordt verwarmd. Vervolgens drukken we de mal erin om een printmotief aan te brengen. Door de textuur die daardoor ontstaat lijken het nu net klinkers.

Eindresultaat kruising Maaslaan en de Papiermolentunnel

230911 Streetart Papiermolentunnel Raymond Bos Beeldnummer 07376

We wilden graag het straatwerk doorzetten. Er kunnen hier alleen geen klinkers aangebracht worden. Dat komt door de betonnen bak die is aangebracht is omdat je hier naar bedenen  gaat, de Papiermolentunnel in. De oplossing: printasfalt!

Kleurrijke wanden Papiermolentunnel

230911 Streetart Papiermolentunnel Raymond Bos Beeldnummer 07360

Het ontwerp is van de internationaal werkzame kunstenaar Hadassah Emmerich. ‘Je reist als het ware door verschillende perspectieven en werelden, en er ontstaan ankerpunten tijdens het traject’, zo omschrijft Hadassah de kunstige wanden. De kleuren van de wanden zijn doorgetrokken op het plafond.