Gebruik je muis of touchscreen om te navigeren.

  • Situatie 2013
  • Impressie 2030

Fietsverbindingen


Fietsoversteek met verkeerslichten Hoornsediep - Brailleweg

Op de route Hoornsediep-Brailleweg fiets je straks niet meer door het tunneltje onder het Emmaviaduct (zie de afbeeldingen hieronder). Deze tunnel wordt namelijk vervangen door een kruising met verkeerslichten (a). Als fietser kun je straks veilig oversteken, maar je hebt wel langere wachttijden.

Dubbelzijdig fietspad langs de Brailleweg

Aan de westkant van de Brailleweg komt een dubbelzijdig fietspad (b) van de Parkweg tot de van Lenneplaan. Via deze fietsroute kun je onder het Julianaplein doorfietsen. De fietsroute van de Vondellaan naar het Hoornsediep verdwijnt (c).

Fietsverbindingen rond het Julianaplein.

Fietstunnel Papiermolen

Er komt een nieuwe fietstunnel tussen de Rivierenbuurt en zwembadcomplex De Papiermolen, op de plek van de bestaande tunnel. De nieuwe tunnel wordt een stuk langer dan de tunnel nu, omdat hij niet alleen onder de zuidelijke ringweg doorgaat, maar ook onder de nieuwe verbindingsweg tussen Hereweg en Brailleweg.

Verdiept fietspad Vondellaan - Brailleweg

De fietsroute langs het Noord-Willemskanaal is onder andere belangrijk voor scholieren. Dit fietspad wordt veiliger. Je fietst straks onder de A28 door, zodat je niet de op- en afrit van de A28 over hoeft te steken. Op het meest noordelijke deel van de Vondellaan wordt het fietspad aan de westzijde geschikt voor tweerichtingsverkeer. Als je vanuit de Van Lenneplaan en de Van Schendelstraat richting de binnenstad fietst, kun je aan de westzijde blijven rijden. Daardoor hoef je de Vondellaan niet twee keer over te steken.

Impressie van de fietstunnel ontworpen door Combinatie Herepoort.

Het fietspad langs de Brailleweg gaat in de toekomst onder de op- en afrit van de A28 door.