Aanpak Ring Zuid | Algemeen

17 februari 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief onder andere informatie over de opbrengst van Reuzenrad aan de Ring, het plaatsen van putten aan de Van Schendelstraat en een update over de werkzaamheden in deelgebied Oost.

Reuzenrad aan de Ring brengt ruim 25.000 euro op voor Beatrix Kinderziekenhuis

Reuzenrad aan de Ring heeft 25.792 euro opgeleverd voor het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. Dit eindbedrag is het totaal van de verkochte tickets en de vrijwillige donaties. We bedanken iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd.

Van Schendelstraat week lang moeilijker bereikbaar vanwege plaatsen putten

De Van Schendelstraat is van maandag 20 februari 07.00 uur tot vrijdag 24 februari 19.00 uur afgesloten voor al het verkeer vanaf de Vondellaan vanwege het plaatsen van twee putten.

Update deelgebied Oost: voormalige Lübeckweg, Europaweg en Euvelgunnerbrug

In deelgebied Oost (ten oosten van de Europaweg) gaan we dit jaar de meeste van onze werkzaamheden afronden. De meeste werkzaamheden in deelgebied Oost worden uitgevoerd bij de voormalige Lübeckweg, de Europaweg en de Euvelgunnerbrug.

Slimme vraag: waarom brandt er zo veel verlichting op en bij de zuidelijke ringweg?

20221109 Ring west in gebruik Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 08789

Veel lantaarnpalen in ons werkgebied branden niet alleen ’s nachts, maar ook overdag. Regelmatig krijgen we daar meldingen over. Ook krijgen we meldingen over bouwplaatsen waar ’s nachts het licht brandt zonder dat er gewerkt wordt. Ook dit heeft vaak een reden.

Brand eps-opslag Van Swietenlaan snel onder controle

Zondagmiddag werd de stad Groningen opgeschrikt door een korte, maar felle brand in onze eps-opslag aan de Van Swietenlaan. Zwarte wolken verspreidden zich snel over de stad. Dankzij het zeer adequate optreden van de brandweer is een groot deel van de voorraad gered en is de schade relatief beperkt gebleven. Inmiddels is een begin gemaakt met het opruimen van de resten.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.