20230216 van schendelstraat header 2- foto Aanpak Ring Zuid

Van Schendelstraat week lang moeilijker bereikbaar vanwege plaatsen putten

Joshi16 februari 2023Julianaplein


De kruising van de Van Schendelstraat met de Vondellaan is van maandag 20 februari 07.00 uur tot vrijdag 24 februari 19.00 uur afgesloten voor al het verkeer vanwege het plaatsen van twee putten.

We gaan in de Van Schendelstraat het asfalt verwijderen, graven het gat voor de putten en vullen dit weer aan. Verkeer op de Vondellaan kan om de werkzaamheden heen door middel van verkeerslichten.

De Afsluiting van de Van Schendelstraat en de voorrangsregeling met verkeerslichten op de Vondellaan. Afbeelding: OpenStreetMap
De Afsluiting van de Van Schendelstraat en de voorrangsregeling met verkeerslichten op de Vondellaan. Afbeelding: OpenStreetMap

Herinrichting Vondellaan

De werkzaamheden aan de putten zijn als voorbereiding op de herinrichting van de Vondellaan later dit jaar. Deze weg wordt opnieuw ingericht om de toenemende verkeersdrukte aan te kunnen. Tussen de rotonde en het Gomarus College komt aan beide kanten van de Vondellaan een fietspad dat is afgesloten van het autoverkeer. Ook de rotonde met de Van Iddekingeweg krijgt een fietspad. Voor de aanleg van de fietspaden moet een groot deel van de bomen en groen worden gekapt en verwijderd. Fietsers en voetgangers kunnen de weg straks oversteken op oversteekplaatsen met een vluchtheuvel.

In de Vondellaan blijft minder ruimte over voor parkeren, 21 parkeerplaatsen in de straat verdwijnen. Daar staat tegenover dat er een nieuw parkeerterrein komt aan het Vondelpad, naast het Gomarus College.

Het zuidelijke deel van de Vondellaan, vanaf de rotonde bij de Van Iddekingeweg tot aan de Jan Luykenstraat, krijgt ook een andere inrichting. Ook hier komt een vrijliggend fietspad aan beide kanten van de weg.


Lees ook: