Update deelgebied Oost: voormalige Lübeckweg, Europaweg en Euvelgunnerbrug

Joshi15 februari 2023Oost


In deelgebied Oost (ten oosten van de Europaweg) gaan we dit jaar de meeste van onze werkzaamheden afronden. De meeste werkzaamheden in deelgebied Oost worden uitgevoerd bij de voormalige Lübeckweg, de Europaweg en de Euvelgunnerbrug.

Nieuwe oprit en afrit bij voormalige Lübeckweg

Op de plek waar in het verleden de Lübeckweg lag, werken we aan een nieuwe oprit en een nieuwe afrit. De oprit is voor verkeer vanaf de Bornholmstraat richting het Julianaplein. De afrit is bedoeld voor automobilisten die vanaf Hoogezand komen en naar de Europaweg of de Bornholmstraat willen. Deze werkzaamheden duren tot eind mei.

De toekomstige oprit en afrit bij de voormalige Lübeckweg vanuit de lucht. Foto: Rijkswaterstaat
De toekomstige oprit en afrit bij de voormalige Lübeckweg vanuit de lucht. Foto: Rijkswaterstaat
Een impressie van de nieuwe oprit en afrit bij de voormalige Lübeckweg.
Een impressie van de nieuwe oprit en afrit bij de voormalige Lübeckweg.

Aanleg fietspad langs Europaweg

Langs de Europaweg gaan we de komende maanden een nieuw fietspad aanleggen. Deze loopt aan de westzijde van de Europaweg, vanaf de ringweg tot aan de Boumaboulevard. Eind februari sluiten we hiervoor één rijststrook af aan de westzijde van de Europaweg. Dit duurt tot ongeveer half mei. In mei leggen we een faunapassage aan onder de oprit van de Europaweg richting het Julianaplein. De oprit is dan tijdelijk afgesloten.

Europaweg fietspad naar Boumaboulevard
Impressie van het nieuwe fietspad langs de Europaweg tot aan de Boumaboulevard.

Euvelgunnerbrug

Tijdens de zomerstremming van 2022 hebben we de weg tussen de Europaweg en Euvelgunne verbreed en opnieuw ingericht. Voor de verbreding van de zuidelijke ringweg gaan we ook de Euvelgunnerbrug breder maken.

Zicht op de Euvelgunnerbrug vanuit de lucht. Foto: Rijkswaterstaat
Zicht op de Euvelgunnerbrug vanuit de lucht. Foto: Rijkswaterstaat

Eind april gaan we het beweegbare deel van het brugdek (de val) uithijsen om de hefconstructie te verwijderen. Het brugdek plaatsen we daarna leeg weer terug en is daardoor een tijdje niet bedienbaar. Er worden momenten ingepland waarin we het brugdek even uithijsen, zodat het vaarverkeer er langs kan. Tijdens de zomerstremming van 2023 gaan we het nieuwe beweegbare brugdeel plaatsen, de apparatuur voor de bediening vervangen en de andere technische installaties installeren en testen.


Lees ook: