Aanleg aansluiting Bornholmstraat


Vanaf de Bornholmstraat kan het verkeer straks via een nieuwe aansluiting rechtstreeks de zuidelijke ringweg op in westelijke richting. Handig voor bezoekers van de Ikea of de Bauhaus die richting Drachten of Assen gaan. Dit verkeer hoeft niet meer via de oprit bij de Europaweg.

Waar zijn we nu mee bezig?

Aan de westelijke kant van het viaduct van de zuidelijke ringweg bij de Bornholmstraat voert Combinatie Herepoort renovatiewerkzaamheden uit. Als dit deel klaar is, kan Combinatie Herepoort verder met de oostelijke helft.

Wat gebeurt er daarna?

We gaan het viaduct van de zuidelijke ringweg bij de Bornholmstraat/Osloweg (tussen Bauhaus en de Euvelgunnerbrug) eerst reinigen en vervolgens renoveren. Deze werkzaamheden duren nog tot en met maart 2021.

Wat is er al gedaan?

In juli/augustus 2020 hebben we bij het viaduct aan de kant van de Bormholmstraat/Lübeckweg een proef uitgevoerd. We hebben een aantal betonnen randelementen die aan het viaduct zitten verwijderd. Deze proef gaf inzicht in werkmethodes voor de sloop van een deel van dit viaduct. Eind september 2020 hebben we de fietspadden verlegd en de rijbanen rond de Bornholmstraat, Bergenweg en Osloweg aangepast. Zo onstond er een veilige werkruimte.

Laatste nieuws: