Aanleg aansluiting Bornholmstraat

Waar ben je naar op zoek?


Vanaf de Bornholmstraat kan het verkeer straks via een nieuwe aansluiting rechtstreeks de zuidelijke ringweg op in westelijke richting. Handig voor bezoekers van de Ikea of de Bauhaus die richting Drachten of Assen gaan. Dit verkeer hoeft niet meer via de oprit bij de Europaweg.

Waar zijn we nu mee bezig?

Aan de Bornholmstraat werken we aan de noordzijde van het viaduct. We verwijderen betonnen delen, saneren asbest, schroeven stalen palen in en trillen een tijdelijk damwandscherm in.  Aan de zuidzijde schroeven we ondersteuningspalen in langs de Bergenweg.

Wat gebeurt er daarna?

We gaan het viaduct van de zuidelijke ringweg verbreden. Als de verbreding van het viaduct aan de noordzijde gereed is, kunnen we de rijbanen van de zuidelijke ringweg tijdelijk verleggen naar de noordzijde. Zo kunnen we verder werken aan de renovatie van het viaduct aan de zuidzijde.

Wat is er al gedaan?

We hebben het viaduct van de zuidelijke ringweg bij de Bornholmstraat/Osloweg (tussen Bauhaus en de Euvelgunnerbrug) gereinigd en gerenoveerd. Deze werkzaamheden stonden gepland tot en met maart 2021. Hiermee is een deel van de renovatie van het viaduct afgerond. We zullen later terug moeten komen voor meer renovatiewerkzaamheden.

Laatste nieuws:

Actuele werkzaamheden

Er zijn geen actuele werkzaamheden

Vragen of klachten?

Brieven

Een overzicht van de bewonersbrieven vindt u in de Bibliotheek.