20230531 kruispunt Sontweg-Europaweg header - 094713

Nieuwe inrichting kruispunt Sontweg en Europaweg

John31 mei 2023Oost


De kruising van de Sontweg en de Europaweg wordt opnieuw ingericht. Vanaf 23 juni 2023 kan het autoverkeer niet meer vanaf de Sontweg linksaf de Europaweg op. Vanwege de werkzaamheden is de Sontweg tussen Sontplein en Europaweg drie weken dicht.

De werkzaamheden hebben te maken met de oprit vanaf de Europaweg naar het Julianaplein. Hier kon het in het verleden erg druk zijn. Deze oprit werd zowel gebruikt door het verkeer afkomstig uit binnenstad-Oost en het UMCG, als het verkeer vanaf de winkels aan Sontweg en Sontplein (zoals IKEA).

Om deze oprit te ontlasten, is een nieuwe oprit aangelegd bij de Bornholmstraat. Bezoekers van de winkels aan Sontweg en Sontplein kunnen daarmee snel en gemakkelijk richting het Julianaplein. Om dit verkeer naar de nieuwe oprit te dwingen, wordt nu op de Sontweg de linksafstrook richting Europaweg weggehaald. Dit zorgt voor een betere spreiding van het verkeer over beide opritten.

Verkeer richting Hoogezand kan voortaan het beste via de Sontbrug gaan. Via de oostelijke ringweg kun je de A7 richting Hoogezand nemen.

20230531 plattegrond nieuwe situatie Sontweg juni 2023
De nieuwe sitiatie bij de Sontweg vanaf 23 juni 2023. Autoverkeer vanaf Sontplein en Sontweg kan niet meer vanaf de Sontweg linksaf naar de Europaweg (rood). Het verkeer wordt via de Bornholmstraat geleid richting Julianaplein (Drachten/Assen) en Ring Oost (Hoogezand).

Afsluiting

Vanwege de herinrichting van het kruispunt Sontweg-Europaweg is de Sontweg vanaf dinsdag 30 mei tot vrijdagmiddag 23 juni (17.00 uur) in beide richtingen dicht voor autoverkeer tussen het Sontplein en de Europaweg. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. Alle woningen en winkels blijven goed bereikbaar. Kijk voor omleidingsroutes het artikel Sontweg in beide richtingen dicht van Groningen Bereikbaar.

Video

In de video hieronder geeft Bert Kramer van Combinatie Herepoort meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.


Lees ook: