CG3A1581_RWSNN_Ring Zuid ARZ (81)

Ombouw Europaplein

Waar ben je naar op zoek?


De situatie bij het Europaplein gaat flink veranderen. De afrit voor het verkeer vanaf het Julianaplein schuift op. Deze loopt straks over de Europaweg en om de Skivijver heen. Daar kun je kiezen of je via de Europaweg of via de Bornholmstraat verder rijdt. Langs de Europaweg wordt het fietspad doorgetrokken tot aan de Boumaboulevard.

Waar zijn we nu mee bezig?

Een groot deel van het zuidelijke deel van het viaduct over de Europaweg is gesloopt en de fundering voor de verbreding van dit viaduct is voor een deel al aangebracht. Ook hebben we de liggers gelegd voor de verbreding van het viaduct. De komende weken werken we verder aan het betonwerk voor dit viaduct.

Wat gebeurt er daarna?

We bekleden het viaduct met de typische bakstenen gevels. Als het viaduct klaar is verleggen we eind 2021 de rijbanen van de zuidelijke ringweg richting het zuiden, over het verbrede gedeelte. Zodoende kunnen we in de eerste helft van 2022 verder slopen en bouwen aan de noordkant van het viaduct.

Wat is er al gedaan?

Bij de Lübeckweg en Bergenweg heeft Combinatie Herepoort bouwterreinen ingericht en grondwerkzaamheden uitgevoerd.

2021

In juni en juli hebben we de laatste twee liggers van het oude viaduct uitgehesen en de nieuwe liggers voor het nieuwe, bredere viaduct geplaatst aan de zuidzijde.
Tussen de Bornholmstraat en het Europaplein hebben we de rijbanen iets naar het noorden verschoven. Nu hebben voldoende ruimte voor de werkzaamheden aan de zuidkant van de ringweg en het Europaplein (Europaweg/Bergenweg).

2020

In juni hebben we de afrit van de zuidelijke ringweg bij de Lübeckweg afgesloten. Deze blijft voor enkele jaren dicht. Door deze afrit bij Dagblad van het Noorden tijdens de ombouw van het Europaplein af te sluiten, is er voldoende ruimte om de rijbanen van de zuidelijke ringweg te verleggen. Het verkeer kan hierdoor zo veel mogelijk blijven doorrijden. Daarnaast zijn half november de nieuwe op- en afritten bij de Kieler Bocht in gebruik genomen en hebben we de oprit bij de Bergenweg en een deel van de Bergenweg zelf afgesloten.

Laatste nieuws:

Actuele werkzaamheden

Er zijn geen actuele werkzaamheden

Vragen of klachten?

Neem contact met ons op

Brieven

Een overzicht van de bewonersbrieven vindt u in de Bibliotheek.