Ombouw Europaplein


De situatie bij het Europaplein gaat flink veranderen. De afrit voor het verkeer vanaf het Julianaplein schuift op. Deze loopt straks over de Europaweg en om de Skivijver heen. Daar kun je kiezen of je via de Europaweg of via de Bornholmstraat verder rijdt. Langs de Europaweg wordt het fietspad doorgetrokken tot aan de Boumaboulevard.

Waar zijn we nu mee bezig?

Tussen de Bornholmstraat en het Europaplein verschuiven we de rijbanen van de zuidelijke ringweg iets naar het noorden. Zo ontstaat voldoende ruimte voor de werkzaamheden aan de zuidkant van de ringweg en het Europaplein (Europaweg/Bergenweg).

Wat gebeurt er daarna?

Daarna kunnen we het zuidelijke deel van het viaduct over de Europaweg slopen en een nieuw viaduct bouwen.

Wat is er al gedaan?

Bij de Lübeckweg en Bergenweg heeft Combinatie Herepoort bouwterreinen ingericht en grondwerkzaamheden uitgevoerd.

2020

In juni hebben we de afrit van de zuidelijke ringweg bij de Lübeckweg afgesloten. Deze blijft voor enkele jaren dicht. Door deze afrit bij Dagblad van het Noorden tijdens de ombouw van het Europaplein af te sluiten, is er voldoende ruimte om de rijbanen van de zuidelijke ringweg te verleggen. Het verkeer kan hierdoor zo veel mogelijk blijven doorrijden. Daarnaast zijn half november de nieuwe op- en afritten bij de Kieler Bocht in gebruik genomen en hebben we de oprit bij de Bergenweg en een deel van de Bergenweg zelf afgesloten.

Laatste nieuws: