Scherm­afbeelding 2023-12-11 om 08.27.41

Maandagavond mogelijk geluidshinder van heiwerkzaamheden bij Europaweg

Sanne11 december 2023Oost


Maandagavond 11 december gaan we tussen 20.00 uur en 00.00 uur funderingspalen heien bij de oprit vanaf de Europaweg richting Julianaplein. Dit kan in de ruime omgeving geluidsoverlast veroorzaken. De nacht daarna, op dinsdag 12 december tussen 20.00 uur en 06.00 uur plaatsen we de verkeersborden op de frames.

De funderingspalen zijn nodig voor de installatie van nieuwe portalen. Dit zijn de stalen frames waar de verkeersborden aan worden bevestigd. Op deze locatie heien we vier palen in. Per paal zijn we, met alle voorbereidingen, ongeveer een half uur tot een uur bezig. Het inheien zelf duurt ongeveer 10 minuten per paal. Direct omwonenden kunnen ook lichte trillingen voelen.

Om veilig te kunnen werken, sluiten we tijdens de werkzaamheden de oprit vanaf de Europaweg richting het Julianaplein af. Normaal gesproken is dit alleen toegestaan vanaf 22.00 uur. Om de overlast voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken, hebben we toestemming gekregen om de oprit al vanaf 20.00 uur te sluiten. Zo kunnen we voor middernacht klaar zijn.

Fieters

Tijdens de werkzaamheden op maandagavond en dinsdagnacht wordt ook het nieuwe fietspad langs de Europaweg afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Bornholmstraat (zie onderstaande afbeelding).

Afbeelding1


Lees ook: