20240228 - Werkzaamheden Oost header - Hemelvaartweekend 066 Raymond Bos-49

Europaweg dit weekend in beide richtingen dicht vanwege nieuw asfalt

John28 februari 2024Oost


Komend weekend gaan we grote delen van de Europaweg voorzien van nieuw asfalt en een nieuwe slijtlaag. Verder gaan we diverse kleinere werkzaamheden uitvoeren. De Europaweg is hiervoor tussen de zuidelijke ringweg en de Winschoterweg in beide richtingen dicht voor autoverkeer. De afsluiting begint vrijdagavond 1 maart (22.00 uur) en duurt tot maandagochtend 4 maart (06.00 uur).

De Europaweg is een belangrijke route voor het autoverkeer van en naar het oosten als de zuidelijke ringweg dicht is. Dat is tijdens Operatie Ring Zuid (van 22 maart tot 2 september) vaak het geval.

De Europaweg is de laatste tijd behoorlijk aangepast. Dit weekend gaan we de definitieve asfaltlagen aanbrengen. Ook pakken we nog enkele restpunten op. Zo gaan we onder andere portalen plaatsen en de verlichting van de verkeerslichten aanpassen.

Afsluitingen en omleidingen

De Europaweg is voor autoverkeer afgesloten van vrijdag 1 maart 22.00 uur tot maandag 4 maart 06.00 uur. Het gaat om het stuk tussen het viaduct van Ring Zuid en de Winschoterweg, in beide richtingen. Ook de opritten vanaf de Europaweg richting Julianaplein en richting Hoogezand zijn dicht. Afrit 37 Groningen-Europapark blijft open.

20240228 - weekendafsluiting europaweg - GB- 0301 Europaweg dicht
De Europaweg is in beide richtingen afgesloten. De afrit 37 Groningen-Europapark blijft open. Verkeer rijdt om via Damsterdiep, Ring Oost en aansluiting Westerbroek. Kaart: Groningen Bereikbaar.

Het verkeer wordt omgeleid via het Damsterdiep, Ring Oost en de aansluiting bij Westerbroek. Bij Groningen Bereikbaar vind je meer informatie over de omleidingsroutes.

Fietsers hebben geen hinder van de werkzaamheden. De fietspaden zijn gewoon open.

Werkzaamheden Oost - Hemelvaartweekend 066 Raymond Bos-54
Foto's: Raymond Bos.

Lees ook: