Verbreding N7/A7 Oost


De zuidelijke ringweg wordt verbreed tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg. Het gaat om de noordelijke rijbaan, voor het verkeer richting het Julianaplein. De zuidelijke ringweg krijgt er hier een rijstrook bij, waarmee er drie rijstroken komen (naast de in- en uitvoegstroken voor de op- en afritten). De zuidelijke rijbaan richting Hoogezand blijft bestaan uit twee rijstroken. De weg komt door de verbreding aan de noordkant iets hoger te liggen, ongeveer op het niveau van de huidige vangrail.

Waar zijn we nu mee bezig?

Juli tot en met september 2021: bouwen oprit Stettingweg

Bij de Stettinweg komt een nieuwe oprit naar de zuidelijke ringweg, voor verkeer richting Julianaplein. Naar verwachting gaat deze nieuwe oprit op 20 september 2021 open.

Juli en augustus 2021: onderhoud viaduct Bornholmstraat

Bij de Bornholmstraat werken we aan de renovatie van het viaduct van de zuidelijke ringweg en starten we met de fundering voor de verbreding van het viaduct.

Juli en augustus 2021: verbreden viaduct Gotenburgweg

Bij de Gotenburgweg werken we aan de verbreding van het viaduct van de zuidelijke ringweg. Zie de tabel hieronder voor de verkeershinder.

Wat is er al gedaan?

2021

In de zomer van 2021 was de ringweg zes weken dicht vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg. We hebben hier een begin gemaakt met de aanleg van een derde rijstrook. Ook hebben we een nieuwe afrit van de zuidelijke ringweg naar Driebond aangelegd voor verkeer vanuit het oosten. Deze sluit aan op de Stettinweg. De oude afrit sloot aan op de Osloweg. Deze is dicht gegaan.

Bij de Gotenburgweg ter hoogte van de onderdoorgang bij de zuidelijke ringweg heeft Combinatie Herepoort de rijbanen verlegd. Dit was nodig om voldoende ruimte te maken om hier veilig te kunnen werken.

2020

Ten noorden van de zuidelijke ringweg hebben we aan de Osloweg/Stettinweg grond en voorbelasting aangebracht. De ‘overhoogte’ die helpt bij het ‘inklinken’ van de grond, hebben we verwijderd. Het grondlichaam is nu op de juiste hoogte en het ‘inklinken’ is afgerond. Ook heeft Combinatie Herepoort een damwandscherm aangebracht die de leidingen moet beschermen.

Laatste nieuws: