Verbreding N7/A7 Oost


De zuidelijke ringweg wordt verbreed tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg. Dit gaat om de noordelijke rijbaan, voor het verkeer richting het Julianaplein. De zuidelijke ringweg krijgt er hier een rijstrook bij, waarmee er drie rijstroken komen (naast de in- en uitvoegstroken voor de op- en afritten). De zuidelijke rijbaan richting Hoogezand blijft bestaan uit twee rijstroken. De weg komt door de verbreding aan de noordkant iets hoger te liggen, ongeveer op het niveau van de huidige vangrail.

Waar zijn we nu mee bezig?

Bij het viaduct van de zuidelijke ringweg bij de Gotenburgweg/Osloweg is Combinatie Herepoort bezig met het renoveren van het bestaande viaduct. Ook gaan ze de fundering opbouwen voor de verbreding van dit viaduct.

Wat gebeurt er daarna?

De verbreding van de rijbanen kan vervolgens pas worden afgebouwd tijdens een langdurige stremming van de zuidelijke ringweg. Deze staat gepland voor de zomer van 2021.

Wat is er al gedaan?

Bij de Gotenburgweg ter hoogte van de onderdoorgang bij de zuidelijke ringweg heeft Combinatie Herepoort de rijbanen verlegd. Dit was nodig om voldoende ruimte te maken om hier veilig te kunnen werken.

2020

Ten noorden van de zuidelijke ringweg hebben we aan de Osloweg/Stettinweg grond en voorbelasting aangebracht. De ‘overhoogte’ die helpt bij het ‘inklinken’ van de grond, hebben we verwijderd. Het grondlichaam is nu op de juiste hoogte en het ‘inklinken’ is afgerond. Ook heeft Combinatie Herepoort een damwandscherm aangebracht die de leidingen moet beschermen.

Laatste nieuws: