Verbreding N7/A7 Oost

Waar ben je naar op zoek?


De zuidelijke ringweg wordt verbreed tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg. Het gaat om de noordelijke rijbaan, voor het verkeer richting het Julianaplein. De zuidelijke ringweg krijgt er hier een rijstrook bij, waarmee er drie rijstroken komen (naast de in- en uitvoegstroken voor de op- en afritten). De zuidelijke rijbaan richting Hoogezand blijft bestaan uit twee rijstroken. De weg komt door de verbreding aan de noordkant iets hoger te liggen, ongeveer op het niveau van de huidige vangrail.

Waar zijn we nu mee bezig?

April-december 2021: verbreden viaduct Bornholmstraat

Naast het viaduct van de zuidelijke ringweg bij de Bornholmstraat (noordzijde) werken we aan het verbreden van de ringweg. We schroeven stalen palen in, trillen een tijdelijk damwandscherm in en brengen beton aan.

Vanaf juli 2021: verbreden viaduct Gotenburgweg

Bij de botrotonde Gotenburgweg/Olsoweg werken we aan de verbreding van het viaduct van de zuidelijke ringweg.

Vanaf december 2021: sloop deel oude fietstunnel bij Hammerfestweg

Tussen knooppunten Euvelgunne en Westerbroek slopen we een deel van de oude fietstunnel die onder de ringweg doorgaat ter hoogte van de Hammerfestweg (bedrijventerrein Eemsmond). Het verkeer richting Hoogezand krijgt daarom tijdelijk te maken met een wegversmalling. Als het oude viaductdeel weg is, bouwen we er een nieuw viaductdeel tegenaan.

Wat is er al gedaan?

Juli tot en met september 2021: bouwen oprit Stettinweg

Bij de Stettinweg is een nieuwe oprit gekomen naar de zuidelijke ringweg, voor verkeer richting Julianaplein. Deze nieuwe oprit ging op 20 september 2021 open.

Juli en augustus 2021: onderhoud viaduct Bornholmstraat

Bij de Bornholmstraat werkten we aan de renovatie van het viaduct van de zuidelijke ringweg en is een start gemaakt met de fundering voor de verbreding van het viaduct.

Zomer 2021: aanleg derde rijstrook van Euvelgunne naar Europaweg

In de zomer van 2021 was de ringweg zes weken dicht vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg. We hebben hier een begin gemaakt met de aanleg van een derde rijstrook. Ook hebben we een nieuwe afrit van de zuidelijke ringweg naar Driebond aangelegd voor verkeer vanuit het oosten. Deze sluit aan op de Stettinweg. De oude afrit sloot aan op de Osloweg. Deze is dicht gegaan.

Bij de Gotenburgweg ter hoogte van de onderdoorgang bij de zuidelijke ringweg heeft Combinatie Herepoort de rijbanen verlegd. Dit was nodig om voldoende ruimte te maken om hier veilig te kunnen werken.

2020

Ten noorden van de zuidelijke ringweg hebben we aan de Osloweg/Stettinweg grond en voorbelasting aangebracht. De ‘overhoogte’ die helpt bij het ‘inklinken’ van de grond, hebben we verwijderd. Het grondlichaam is nu op de juiste hoogte en het ‘inklinken’ is afgerond. Ook heeft Combinatie Herepoort een damwandscherm aangebracht die de leidingen moet beschermen.

Laatste nieuws:

Actuele werkzaamheden

Er zijn geen actuele werkzaamheden

Vragen of klachten?

Neem contact met ons op

Brieven

Een overzicht van de bewonersbrieven vindt u in de Bibliotheek.