20240524 Euvelgunnerbrug - 20CG3A4358 RWSNN_Ring zuid ARZ (6) header - foto Rijkswaterstaat

Nieuwe poging oplossen storing Euvelgunnerbrug, ringweg dicht van Europaweg tot knooppunt Euvelgunne

John24 mei 2024Oost


De nieuwe Euvelgunnerbrug heeft nog altijd met storingen te kampen. Komende week doen we een nieuwe poging om de storingen op te lossen. Daarna staan er testen op het programma om te bekijken of de oplossingen werken. De zuidelijke ringweg gaat hiervoor dicht vanaf de Europaweg tot aan knooppunt Euvelgunne. De afsluiting begint maandagochtend 27 mei (7.00 uur) en duurt tot zondagmiddag 2 juni (16.00 uur). Het autoverkeer wordt omgeleid via de Europaweg of de Sontweg.

De zuidelijke ringweg is sinds 3 mei in beide richtingen afgesloten. Het deel vanaf de Europaweg tot knooppunt Euvelgunne bleef wel open, maar gaat komende week ook dicht.

We benutten deze afsluiting om het groen langs de weg te onderhouden en restpunten uit te voeren.

Omleiding

Autoverkeer vanaf het centrum richting Hoogezand kan gebruikmaken van de Europaweg (de ‘oude A7’) en aansluiting Westerbroek. Verkeer tussen Ring Oost en de Europaweg rijdt om via de Sontweg en de Sint Petersburgweg en andersom.

20240527 Europaweg-Euvelgunne dicht
In rood de afsluiting van het deel Europaweg-knooppunt Euvelgunne. Het donkerrode gedeelte is al langere tijd dicht. In groen de omleidingsroutes. Kaart: Groningen Bereikbaar.
230720 Inhijsen brugdek Euvelgunnerbrug Raymond Bos Beeldnummer 03517
In juli 2023 werd de nieuwe brug ingehesen. Foto: Raymond Bos.

Lees ook: