25 februari 2019
Ja, de film komt op onze website.
25 februari 2019
Bij het einde van de werkzaamheden vanuit de richting Drachten staat nu een bord 'einde verboden' gecombineerd met een 70 km max bord. Dat versterkt nog eens het idee dat de maximumsnelheid lager ligt dan 70.
25 februari 2019
Ton, de steunpalen 1 en 5 zitten in het beton van het talud verwerkt. Deze knippen we inderdaad niet in. Het beton wordt doorgezaagd en vervolgens klappen we het landhoofd om. Hierna worden de grote stukken in kleinere brokstukken opgeknipt en afgevoerd.
25 februari 2019
Komt de film ook op jullie website te staan?
22 februari 2019
Hoe worden de bruggehoofden (in de tekening steunpalen 1 & 5) verwijderd? Zo te zien vormen ze één geheel met de bruggehoofden van de noorderlijke rijbanen. Inknippen en omtrekken lijkt hier niet toepasbaar :-)
19 februari 2019
Bedankt voor de reactie, jammer dat de verkeersdeskundige niet ingaat op de verschillende situaties die ik heb beschreven. Extra verkeer vanwege de drukte op de Europaweg is geen verklaring voor de extra filevorming richting de Europaweg. Misschien dat de verkeersbelasting afneemt als de verbouwing van de ringweg klaar is, maar in alle plannen staat de Griffeweg als één van de wegen die juist drukker wordt na de ombouw. Dus de files zullen waarschijnlijk blijven. Zoals gezegd is de doorstroming op de Griffeweg dramatisch verslechterd na de herinrichting omdat de weg meteen geblokkeerd is als er ook maar 1 auto is die linksaf wil slaan en moeten wachten op tegenliggers. Maar als het doel van de herinrichting is geweest om verkeer van de zijwegen beter af te wikkelen dan is het duidelijk dat dat volkomen mislukt is. Waar je voorheen, ook in de spits, vanaf de Boermandestraat binnen een halve minuut bij de kruising Griffeweg/Europaweg was kan dat nu soms 5 minuten duren. De oorzaken heb ik in mijn vorige reactie alleen al aangegeven. Al met al hebben alleen fietsers die vanaf de Meeuwerderweg linksaf de Griffeweg op willen voordeel van de nieuwe situatie omdat ze nu halverwege de oversteek kunnen stoppen. Voor alle andere weggebruikers levert de nieuwe inrichting alleen maar vertraging en ergernis op. Ik heb niet de illusie dat de situatie nog wordt teruggedraaid, maar voor mij (en vele omwonenden met mij) is dit wel een typisch geval van weggegooid geld.
19 februari 2019
Bedankt John voor de reactie! Mooi om de sloop in de praktijk te kunnen meemaken.
18 februari 2019
Hans, de meeste liggers worden gewoon stukje voor stukje gesloopt, want dat maakt het afvoeren een stuk gemakkelijker. Het slopen kan inderdaad stof geven. Als dat gebeurt, houden we het materiaal nat om de stofvorming te beperken. Sommige liggers zijn er in hun geheel uit gehesen. Dat zijn ten eerste de liggers boven het spoor. Deze moesten van bovenaf worden verwijderd in verband met de bovenleiding voor het treinverkeer. Twee van deze liggers gaan naar de TU Delft voor onderzoek. Enkele randliggers zijn er in hun geheel uit gehesen omdat er asbest in voorkomt. Deze worden elders gesloopt.
18 februari 2019
Voor de scheepvaart verandert er iets door de ombouw van de zuidelijke ringweg op één punt, namelijk bij het Noord-Willemskanaal. Het Noord-Willemskanaal kruist de zuidelijke ringweg bij de Julianabrug. De nu bestaande Julianabrug is een lage, beweegbare brug. Bij de ombouw van de zuidelijke ringweg wordt deze brug verbreed en wordt de brug vervangen door een hooggelegen vaste brug. Hierdoor verbetert de doorstroming van de scheepvaart, er is namelijk geen brugbediening meer nodig. De vaarweg is altijd bevaarbaar. Hoge schepen, waarvoor in de huidige situatie de brug moet worden geopend, hoeven niet meer te wachten.
18 februari 2019
Dank voor de informatie. Ik heb het mogelijk niet goed gezien dan, want ik dacht dat ook veld 2 in het geheel (uiteraard in aparte stroken) is uitgehezen.