canvas-Ring Groningen (22)

Test met nieuwe flitssystemen bij werkzaamheden zuidelijke ringweg GroningenHet Openbaar Ministerie (OM) test dit voorjaar twee nieuwe mobiele handhavingssystemen bij wegwerkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen. Het OM wil wegwerkers en weggebruikers beter beschermen door het aantal verkeersovertredingen terug te dringen.

Het OM test twee mobiele systemen. Vanaf 8 februari staat er langs de zuidelijke ringweg een aanhanger met een flitser erin. Deze controleert of automobilisten zich aan de maximum snelheid houden ter hoogte van de wegwerkzaamheden (70 km/uur). Er worden nog geen boetes uitgeschreven. Vanaf eind februari staat langs hetzelfde traject een verplaatsbare flitspaal. De snelheidsovertredingen die hiermee worden gemeten worden wél verwerkt en beboet. Deze controle wordt vooraf langs de weg aangegeven. De verplaatsbare flitspaal blijft tot eind maart staan.

Veiligheid bij wegwerkzaamheden vergroten

Te hard rijden is gevaarlijk. Zeker op plaatsen waar wegwerkers aan het werk zijn. Daarom zijn overtredingen bij wegwerkzaamheden een belangrijk aandachtspunt van het OM en de wegbeheerders. Het OM test nieuwe systemen om te kijken of ze technisch goed werken, makkelijk te verplaatsen zijn én of ze van invloed zijn op het rijgedrag.

Headerfoto: RWS.


Lees ook: