canvas-IMG_9490

Vervolg werkzaamheden nieuwe busop- en afrit Hoogkerk vanaf 11 augustus

John10 augustus 2017West


Vrijdag 11 augustus start de tweede fase van de aanleg van de nieuwe bus op- en afrit bij de P+R Hoogkerk. Komend weekend haalt Combinatie Herepoort ’s avonds het deel van de vangrails weg waar de nieuwe op- en afrit aansluiten op de A7. Dit kan voor omwonenden enige geluidshinder opleveren.

Maandag 14 augustus beginnen ze met het afgraven van een deel van de grond en met rioleringswerkzaamheden. Daarna voorzien ze de op- en afrit van een funderingslaag.

Vluchtstrook afgezet

Om het werk veilig te kunnen uitvoeren, wordt de vluchtstrook van de A7 richting Groningen van 12 tot 25 augustus afgezet met barriers. De vluchtstrook langs de A7 richting Drachten is afgezet van 12 augustus tot 14 september. In deze periode geldt er in de buurt van de bouwlocatie een snelheidsbeperking op de A7.

Asfalteren

Vanaf 28 augustus, de eerste week na de bouwvak, beginnen de bestratingswerkzaamheden aan de nieuwe op- en afrit en worden deze aangesloten op de bestaande busbaan Peizerweg. Gelijktijdig met de bestratingswerkzaamheden worden de bermen weer netjes afgewerkt en ingezaaid. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats en duren ongeveer twee weken.

Stremming rijstroken en oprit Hoogkerk richting binnenstad

In de week van 13 september en de week daarna is op de A7 richting Groningen en richting Drachten 's nachts één rijstrook afgesloten. In deze periode is de oprit van Hoogkerk naar de A7 richting binnenstad ook afgesloten. De omleiding gaat via oprit 34 bij Westpoort.

Op 13, 14 en 15 september worden de op- en afrit geasfalteerd, in drie lagen. Dit gebeurt ’s nachts, om hinder voor de weggebruikers op de A7 en de bussen op de Peizerweg tot een minimum te beperken. In de laatste nacht wordt de deklaag afgewerkt en wordt de weg voorzien van belijning. De week daarna worden de vangrails en de bebording geplaatst.

Naar verwachting gaan de nieuwe busop- en afrit eind september open voor de bussen van en naar P+R Hoogkerk.


Lees ook: