canvas-IMG-20171211-WA0000 geluidsdoeken toerit Hoogkerk

Aanpak Ring Zuid komt omwonenden tegemoet met tijdelijk geluidsscherm

John11 december 2017West


Op verzoek van omwonenden heeft Combinatie Herepoort eind vorige week een tijdelijk geluidsscherm geplaatst bij de nieuwe afrit voor bussen bij P+R Hoogkerk. Het geluidsscherm bestaat uit bouwhekken met geluidswerend doek. De doeken moeten het verkeersgeluid van de zuidelijke ringweg beperken totdat hier stil asfalt is aangelegd.

Voor het project Aanpak Ring Zuid is bij P+R Hoogkerk een op- en afrit voor bussen aangelegd. Hierdoor kunnen bussen via een kortere route van de ringweg naar het P+R-terrein en omgekeerd. De bussen hoeven niet meer via de minirotondes. De op- en afrit zijn sinds zondag open voor het busverkeer.

Na de aanleg van de afrit, aan de noordzijde van de weg, trokken bewoners van de stadswijk De Buitenhof aan de bel omdat ze nu meer geluidshinder van de zuidelijke ringweg ervaren. Zodra dit deel van de zuidelijke ringweg wordt aangepakt, wordt hier geluidsreducerend asfalt aangelegd. Omdat het nog even duurt voordat dit deel van de ringweg aan de beurt is, hebben Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort gezocht naar een tijdelijke oplossing voor de geluidshinder.

Die oplossing is gevonden in het plaatsen van tijdelijke, geluidsreducerende doeken langs dit deel van de zuidelijke ringweg, over een lengte van ongeveer 200 meter. Deze speciale doeken kunnen geluid met maximaal 20 decibel geluid verminderen. De doeken blijven staan totdat dit deel van de zuidelijke ringweg is voorzien van geluidsreducerend asfalt. Waarschijnlijk gebeurt dit in 2020 of 2021. De bewoners zijn blij met de maatregel, al willen ze natuurlijk even afwachten wat het effect van het tijdelijke geluidsscherm is.


Lees ook: