canvas-Bus op en afrit 03 bijgesneden

Toe- en afrit voor bussen bij P+R Hoogkerk opengesteld

John8 december 2017West


Vanmiddag zijn de nieuwe toerit en afrit voor bussen bij P+R Hoogkerk opengesteld. Hiermee ontstaat een kortere en veiligere route voor de bussen die via de A7 van de stad Groningen naar P+R Hoogkerk rijden, en omgekeerd. De aanleg van de toe- en afrit is een van de eerste concrete resultaten van Aanpak Ring Zuid. Aanstaande zondag, bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling, worden de toe- en afrit in gebruik genomen.

De nieuwe toe- en afrit liggen ter hoogte van de Eemsgolaan en sluiten aan op de busbaan Peizerweg. Ze zijn aangelegd op verzoek van de gemeente Groningen. Via deze nieuwe toe- en afrit kunnen de bussen die via de A7 van en naar het P+R-terrein rijden, de rotondes bij Hoogkerk mijden. Daardoor is de kans kleiner dat de bussen onderweg tijd verliezen. Het gaat om de lijnen 8 (stadslijn richting Martini Ziekenhuis – Europapark), 85 (in de spits van Oosterwolde naar Groningen Zuid – Hoofdstation) en lijn 189 (van Drachten naar Groningen Zuid – Hoofdstation). De andere buslijnen die de P+R aandoen, rijden via de Peizerweg van en naar de stad.

Aannemer Combinatie Herepoort heeft de toe- en afrit aangelegd. De werkzaamheden zijn begonnen in maart van dit jaar. De toe- en afrit zijn niet bedoeld voor ander verkeer.


Lees ook: