canvas-20180201_094006 opening busoa Hoogkerk

Busop- en afrit Hoogkerk officieel geopend

John1 februari 2018West


De nieuwe op- en afrit voor de bus bij P+R Hoogkerk, die vanaf half december in gebruik zijn, zijn vanochtend officieel geopend. Tegelijk werd gevierd dat het P+R-terrein met 400 parkeerplekken is uitgebreid.

De officiële opening begon met een welkomstwoord van Wilko Huyink, directeur van samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar. Daarna hielden wethouder Paul de Rook en Drents gedeputeerde Henk Brink een korte toespraak. De genodigden maakten tot slot een ritje in de bus over de nieuwe op- en afrit.

Buslijnen

De op- en afrit voor de bus zijn aangelegd op verzoek van de gemeente Groningen. Hiermee is een betere verbinding ontstaan voor de bussen van Qbuzz en Arriva die via de A7 van de stad Groningen naar P+R Hoogkerk rijden, en omgekeerd. Zo mijden de bussen de rotondes bij Hoogkerk. Het gaat om de lijnen 8 (stadslijn richting Martini Ziekenhuis - Europapark), 85 (in de spits van Oosterwolde naar Groningen Zuid - Hoofdstation) en lijn 189 (van Drachten naar Groningen Zuid - Hoofdstation). De andere buslijnen die de P+R aandoen, rijden via de Peizerweg snel van en naar de binnenstad.

Aanpak Ring Zuid

De aanleg van de bus op- en afrit door Combinatie Herepoort is een van de eerste concrete resultaten van Aanpak Ring Zuid. Ze zijn mede gefinancierd vanuit het programma ‘Beter Benutten’ van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Beter Benutten staat voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen, zodat de economie kan groeien. Rijk, regio en bedrijfsleven nemen samen in de drukste regio’s innovatieve maatregelen die de bereikbaarheid verbeteren.

Capaciteit

Het P+R-terrein bij Hoogkerk biedt sinds kort plaats aan 1.000 auto’s. De capaciteit is uitgebreid op verzoek van de gemeente Groningen. Tijdens de ombouw van de zuidelijke ringweg zijn de P+R-terreinen aan de rand van de stad een handige oplossing voor automobilisten die snel de binnenstad of een andere belangrijke bestemming in de stad willen bereiken.


Lees ook: