LR Kielerbocht - Foto ID-3013244

Aanleg aansluiting Eemspoort/Driebond

Waar ben je naar op zoek?


Bedrijventerreinen Eemspoort en Driebond zijn nu sneller en eenvoudiger te bereiken. Beide bedrijventerreinen hebben nu een eigen op- en afrit van de zuidelijke ringweg. Dit deelproject is afgerond.

Wat is er gedaan?

Augustus-september 2021

Bedrijventerrein Driebond heeft een op- en afrit van de zuidelijke ringweg gekregen ter hoogte van de Stettinweg. De nieuwe afrit is op 23 augustus opengesteld. De nieuwe oprit is sinds 20 september 2021 in gebruik. In de zomer van 2021 was een deel van de ringweg afgesloten, onder andere voor de aanleg van deze op- en afrit.

2021

We hebben twee oude portalen verwijderd en drie nieuwe portalen geplaatst. De oude markering, barriers en verlichting is verwijderd. Er is nieuw asfalt aangebracht en nieuwe riolering in de middenberm.

2020

Sinds november 2020 is bedrijventerrein Eemspoort sneller en eenvoudiger te bereiken via de nieuwe op- en afrit bij de Kieler Bocht.

In augustus kon het verkeer gebruik maken van de nieuwe oprit van de zuidelijke ringweg bij de Kieler Bocht. Ook hebben een voorbelasting aangebracht voor de nieuwe op- en afritten aan de Osloweg/Stettinweg en hier vervolgens de afwatering in aangebracht. Half november kon het verkeer ook gebruik maken van de nieuwe afrit bij de Kieler Bocht.

2019

In 2019 heeft Combinatie Herepoort een faunapassage aangebracht onder de Kieler Bocht. Nu hier de nieuwe afrit naar Eemspoort/Driebond ligt, kunnen kleine dieren veilig oversteken.

Laatste nieuws:

Actuele werkzaamheden

Er zijn geen actuele werkzaamheden

Vragen of klachten?

Neem contact met ons op

Brieven

Een overzicht van de bewonersbrieven vindt u in de Bibliotheek.


Slimme vraag: Waarom worden er faunapassages aangelegd voor Aanpak Ring Zuid?

Faunapasage Kielerbocht

Deze maand werkt Combinatie Herepoort aan een nieuwe faunapassage bij de Kieler Bocht. Op donderdag 28 november hees een grote kraan de betonnen elementen voor de passage in de bouwkuip. Deze elementen vormen straks een doorgang voor onder andere kikkers, salamanders en egels. Waarom worden er eigenlijk faunapassages aangelegd voor het project Aanpak Ring Zuid?