20210920 header oprit Stettinweg in gebruik - LR - Werkzaamheden week 37 2021 - Beeldnummer - 262-33 - foto Raymond Bos

Nieuwe oprit vanaf Stettinweg (Driebond) geopend

John20 september 2021Oost


Vanochtend vroeg is de nieuwe oprit bij de Stettingweg (bedrijventerrein Driebond) opengesteld voor autoverkeer. Dit is een belangrijke mijlpaal voor het project Aanpak Ring Zuid. Hiermee is de doelstelling om de bereikbaarheid van bedrijventerreinen Driebond en Eemspoort te verbeteren, afgerond. Afgelopen weekend hebben we de oprit aangesloten op de ringweg. Hiervoor was een deel van de ringweg afgesloten. Tegelijk is de Lübeckweg definitief dicht gegaan.

Dankzij de nieuwe oprit bij de Stettinweg kunnen klanten, werknemers en bezoekers van bedrijventerrein Driebond, veel sneller de ringweg richting Julianaplein op. In het verleden moest dit verkeer een lange route parallel aan de ringweg rijden, via de Osloweg, de lage brug over het Winschoterdiep en de Lübeckweg. Pas bij de oprit Europaweg kon dit verkeer de ringweg op.

Afgelopen zomer was ook de nieuwe afrit bij de Stettingweg al geopend. De oude afrit, die uitkwam bij de Osloweg, kwam hiermee te vervallen.

20210915 aanluiten Stettinweg - LR - Werkzaamheden week 37 2021 - Beeldnummer - 262-36 - foto Raymond Bos
Afgelopen weekend hebben we hard gewerkt aan het aansluiten van de nieuwe oprit op de zuidelijke ringweg. Foto: Raymond Bos.

Met de opening van de nieuwe oprit bereikt Aanpak Ring Zuid een belangrijke mijlpaal. De bedrijventerreinen Driebond (aan de noordkant van de ringweg) en Eemspoort (aan de zuidkant) hebben nu een volledige aansluiting op de ringweg gekregen. Vorig jaar zijn al de oprit en de afrit bij Eemspoort open gegaan.

Lübeckweg

20210915 lubeckweg - LR - Werkzaamheden week 37 2021 - Beeldnummer - 263-3 - foto Raymond Bos
De Lübeckweg is sinds vanochtend afgesloten voor autoverkeer. Foto: Raymond Bos.

Nu de nieuwe oprit bij de Stettinweg open is, konden we de Lübeckweg definitief afsluiten voor autoverkeer. De Lubeckweg was de verbinding tussen de Bornholmstraat en de Europaweg. Op deze plek gaan we een nieuwe afrit van de ringweg bouwen. Autoverkeer vanaf de Bornholmstraat kan voortaan de ringweg bereiken via de Sontbrug, de Sontweg en de Herningweg (zie de afbeelding). Het fietspad langs de Lübeckweg blijft wel open. In de toekomst krijgt ook de Bornholmstraat een oprit op de zuidelijke ringweg.

20210920 afsluiting lübeckweg alternatieven
Alternatieven voor het autoverkeer nu de Lübeckweg definitief is afgesloten.

Deze werkzaamheden waren onderdeel van deelproject Aanleg aansluiting Eemspoort/Driebond. Dit deelproject is nu afgerond.


Lees ook: