20220328 video mijlpaal openen viaduct noordzijde paterswoldseweg header

Video: noordzijde nieuw viaduct over Paterswoldseweg geopend

John28 maart 2022Julianaplein


Onderdeel van het project Aanpak Ring Zuid is het vervangen van het viaduct van de ringweg over de Paterswoldseweg. De noordzijde van het nieuwe viaduct is nu klaar. Vanaf vandaag is het in gebruik. In de video vertellen Jelte Seldenrust (Aanpak Ring Zuid) en Jurriën Feijen (Combinatie Herepoort) er meer over.

Het vervangen van het viaduct over de Paterswoldeweg gaat in verschillende fases.

Eerst hebben we een tijdelijk viaduct aan de zuidkant van het bestaande viaduct geplaatst. Daar is de rijbaan voor het verkeer richting Julianaplein op gezet. Het verkeer richting Hoogkerk/Drachten is opgeschoven naar de oude zuidzijde. Hierdoor kwam de oude noordzijde vrij. Dat deel hebben we gesloopt.

Daarna konden we op deze plek het noordelijke deel van het nieuwe viaduct bouwen. Deze is vanaf vandaag in gebruik. In eerste instantie gaan beide rijbanen over dit viaduct: zowel het verkeer vanaf het Julianaplein richting Hoogkerk/Drachten, als omgekeerd. Het tijdelijke viaduct gebruiken we alleen nog voor bouwverkeer.

We gaan nu verder met de sloop en nieuwbouw van de zuidzijde van het viaduct. Als dat klaar is, kan het verkeer richting Julianaplein over dat nieuwe gedeelte gaan rijden.

impressie Paterswoldseweg
Impressie van het toekomstige viaduct aan de zuidzijde.

Lees ook: