20210824 oprit stettinweg - LR - Laatste serie zomerstremming - Beeldnummer - 232-24

Deel ringweg dit weekend dicht vanwege ingebruikname nieuwe oprit vanaf Driebond

John17 september 2021Oost


Maandag nemen we een nieuwe oprit van de zuidelijke ringweg in gebruik! Het gaat om de oprit vanaf de Stettinweg (bedrijventerrein Driebond) voor verkeer richting Julianaplein. Om de oprit aan te sluiten, is de zuidelijke ringweg dit weekend afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg. Zodra de oprit maandagochtend open is, gaat de Lübeckweg definitief dicht voor autoverkeer.

20210907 luchtfoto oprit Stettinweg - foto Rijkswaterstaat - 0J9A0770 ARZ Gron d.d. 7 sept 2021 (5)
De nieuwe oprit in aanbouw. Foto: Rijkswaterstaat (7 september 2021).

Nieuwe oprit

Afgelopen zomer hebben we hard gewerkt aan de nieuwe op- en afrit van de ringweg bij de Stettinweg. De nieuwe afrit is aan het einde van de zomerstremming (23 augustus) in gebruik genomen. Maandag gaat ook de oprit open. Klanten, werknemers en bezoekers van Driebond kunnen hiermee direct en dus veel sneller richting Julianaplein. Met de opening van de nieuwe oprit bereikt Aanpak Ring Zuid een belangrijke mijlpaal. De bedrijventerreinen Driebond (aan de noordkant van de ringweg) en Eemspoort (aan de zuidkant) hebben dan een volledige aansluiting op de ringweg gekregen. Vorig jaar zijn al de oprit en de afrit bij Eemspoort open gegaan.

Lübeckweg

Zodra de nieuwe oprit bij de Stettinweg open is, gaat de Lübeckweg definitief dicht voor autoverkeer. De Lubeckweg is de verbinding tussen de Bornholmstraat en de Europaweg. Op deze plek gaan we een nieuwe afrit van de ringweg bouwen. Autoverkeer vanaf de Bornholmstraat kan voortaan de ringweg bereiken via de Sontbrug, de Sontweg en de Herningweg (zie de afbeelding). Het fietspad langs de Lübeckweg blijft wel open. In de toekomst krijgt ook de Bornholmstraat een oprit op de zuidelijke ringweg.

20210920 afsluiting lübeckweg alternatieven
Het autoverkeer heeft verschillende alternatieven om op de ringweg te komen na de definitieve afsluiting van de Lübeckweg op 20 september 2021.

Afsluiting ringweg

De afsluiting van de zuidelijke ringweg begint vrijdag 17 september om 22.00 uur en duurt tot maandag 20 september 06.00 uur. Het gaat om het deel vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg, dus voor verkeer vanuit het oosten richting Julianaplein. Automobilisten kunnen omrijden via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.


Lees ook: