canvas-LR_67_20200805_JvK_Kielerbocht_Nieuwe afslag N7_014-Pano

Nieuwe oprit bij Kieler Bocht (Eemspoort) vanaf zaterdag 22 augustus open

John20 augustus 2020Oost


Op zaterdagochtend 22 augustus om 6.00 uur gaat de nieuwe oprit van de zuidelijke ringweg bij de Kieler Bocht (bedrijventerrein Eemspoort) open voor verkeer. Eerder deze maand was de opening van de oprit uitgesteld. De nieuwe oprit voor verkeer richting Hoogezand is de eerste stap in het verbeteren van de bereikbaarheid van bedrijventerreinen Eemspoort en Driebond, aan de zuidoostzijde van de stad Groningen.

Werkzaamheden kielerbocht
De nieuwe oprit, nog in aanbouw, vanuit de lucht gezien. Foto: Rijkswaterstaat.

Bij de Kieler Bocht (op bedrijventerrein Eemspoort) was al een oprit naar de zuidelijke ringweg. De nieuwe oprit vervangt de oude.

Afrit

Nu de nieuwe oprit in gebruik wordt genomen, kan Combinatie Herepoort op de plek van de oude oprit een nieuwe afrit aanleggen. Deze afrit is bedoeld voor verkeer vanaf het Julianaplein. Verkeer dat deze nieuwe afrit neemt, komt uit op bedrijventerrein Eemspoort (aan de zuidkant van de ringweg), en kan via een onderdoorgang ook makkelijk naar Driebond (aan de noordkant van de ringweg). Nu hebben Eemspoort en Driebond nog geen eigen afrit van de zuidelijke ringweg. Verkeer vanaf het Julianaplein kan de bedrijventerreinen alleen bereiken via een ingewikkelde en tijdrovende route via de lage bruggen over het Winschoterdiep. De nieuwe afrit is een enorme impuls voor de bedrijventerreinen. De planning is dat de nieuwe afrit later dit jaar in gebruik kan worden genomen.
afrit Eemspoort 2030
afrit Eemspoort 2013

Bedrijventerrein Eemspoort. Links de oude situatie (2013), rechts de toekomstige situatie met afrit en oprit. Verschuif de oranje balk om de verschillen te zien.

20191130 faunapassage Kieler Bosch Eemspoort Driebond foto Raymond Bos Faunapasage Kielerbocht _ Foto ID-9791032
Tussen de Kieler Bocht en de nieuwe oprit is in november 2019 een faunapassage aangelegd, zodat kleine dieren het asfalt veilig kunnen passeren. Foto: Raymond Bos.

Titelfoto: Jeroen van Kooten.