20230622 Kieler Bocht - foto Rijkswaterstaat - CG3A4154 ARZ d.d. 13 juni 2023 (1)

Rotonde Kieler Bocht-Skagerrak wordt T-kruising

John23 juni 2023Oost


Op bedrijventerrein Eemspoort gaan we de rotonde op de kruising van de Kieler Bocht en het Skagerrak vervangen door een T-kruising. De werkzaamheden beginnen op maandagochtend 26 juni (07.00 uur) en duren tot vrijdagmiddag 4 augustus (17.00 uur). Alle bedrijven blijven bereikbaar.

20230622 bedrijventerreinen driebond en eemspoort

Het vervangen van de rotonde heeft nog te maken met de aanleg van de nieuwe op- en afritten bij de bedrijventerreinen Driebond en Eemspoort. Het autoverkeer vanaf het Julianaplein kan vanaf de ringweg direct de Kieler Bocht (Eemspoort) bereiken en vanaf de Kieler Bocht kan het autoverkeer de oprit nemen richting Hoogezand (A7). Aan de andere kant van de ringweg, bij de Stettinweg (Driebond) liggen de afrit vanuit het oosten en de oprit richting Julianaplein.

Ingebruikname nieuwe afrit - Foto ID-7356549
De nieuwe afrit voor verkeer vanaf het westen (Julianaplein) naar bedrijventerrein Eemspoort. Foto: Raymond Bos (november 2020).

De op- en afritten aan beide zijden van de zuidelijke ringweg verbeteren de bereikbaarheid van beide bedrijventerreinen. Dat betekent onder meer dat de op- en afrit bij Eemspoort (Kieler Bocht) nu ook veel wordt gebruikt door verkeer van en naar Driebond. Op de route tussen Driebond en deze op- en afritten bij de Kieler Bocht lagen vlak na elkaar drie rotondes. Dat was in het verleden nodig voor het vele verkeer in oost-westrichting. De rotonde Kieler Bocht-Skagerrak was nodig omdat hier de oude oprit naar de ringweg lag.

Door de nieuwe op- en afritten zijn deze rotondes niet meer nodig. Voor het vele vrachtverkeer waren de rotondes zelfs erg hinderlijk. Daarom is besloten twee van de drie rotondes te vervangen door een T-kruising. De rotonde op de Osloweg is al veranderd in een T-kruising. Nu gaan we ook de rotonde op de kruising Kieler Bocht-Skagerrak door een T-kruising vervangen. Dit verbetert de aansluiting tussen de beide bedrijventerreinen.

Omleidingen

De rotonde Kieler Bocht-Skagerrak gaat voor de werkzaamheden zes weken dicht: vanaf maandagochtend 26 juni (07.00 uur) tot vrijdagmiddag 4 augustus (17.00 uur). Het autoverkeer wordt omgeleid via de Gotenburgweg. Fietsers kunnen via een klein stukje van de Euvelgunnerweg het Skagerrak bereiken. De afbeelding hieronder laat de afsluiting zien en de omleidingsroutes voor autoverkeer en fietsers.

20230622 Omleiding Kielerbocht
De afsluiting van de Kieler Bocht en de omleidingsroutes. Kaart: Combinatie Herepoort.

Lees ook: