9 oktober 2018
Yvonne, dat is inderdaad ergerlijk. Als Aanpak Ring Zuid gaan wij niet over het afstellen van de verkeerslichten. We hebben je klacht daarom doorgegeven aan https://www.aanpakringzuid.nl/contact/loket-verkeer-werkzaamheden (Loket Verkeer en Werkzaamheden). Het loket zorgt ervoor dat je klacht op de juiste plek terecht komt en dat je een reactie krijgt.
9 oktober 2018
@Yvonne, helemaal mee eens. Als fietser verlies je helaas erg veel tijd door de stoplichten. Een en ander is volgens mij ook verergerd doordat de ambtenaren lus is verdwenen, waardoor de wachttijd gevoelsmatig is verdubbeld. Het valt mij ook op dat autoverkeer soms 2x groen krijgt en dat pas daarna de fietsers aan de beurt zijn. Ik weet niet of Groningen nog steeds iets wil doen met het zijn van een fietsstad, maar er is nog wel werk aan de winkel.
9 oktober 2018
De constructie die nu gebouwd wordt maakt het er allemaal , zo lijkt het tot nu toe in ieder geval, allemaal niet fraaier op voor de omgeving. Het hele kleine taludje waar eindelijk wat gras op aan het groeien was verdwijnt nu ook nog wens uit beeld achter al het houtwerk. En dus ook geen ruimte meer voor begroeiing... @Ferdau: waarom wordt de constructie die oorspronkelijk ontworpen was (met houten en metalen steunen die aan de tijdelijke weg bevestigd zouden worden) niet gebouwd?
8 oktober 2018
Dat het fietspad weer afgesloten is, is helaas niet anders. Vanaf de Maaslaan fiets ik door de tunnel bij de papiermolen langs. Waar ik me dagelijks aan stoor is het feit dat de verkeerslichten bij de Hereweg voor fietsers zo ontzettend lang op rood staan en niet op elkaar zijn afgesteld. Heb 8 minuten voor 2 fietslichten staan wachten.
8 oktober 2018
Het fietspad was ruim twee jaar dicht, vanaf juni 2016 tot half augustus 2018. Dat was 8 maanden langer dan aangekondigd, en gedurende het merendeel van die periode waren er geen waarneembare werkzaamheden. Toen het pad weer open ging, was vergeten de verlichting te herstellen. En er was vergeten het zanderige talud te stabiliseren, zodat bij de eerste regenbui in augustus het pad meteen weer gesloten was. En nu blijkt er weer iets anders vergeten te zijn, waardoor het fietspad opnieuw een maand dicht is. Mooipraat over 'betere constructie' verandert daar weinig aan . . . Wanneer er bij zo'n deelprojectje als dit fietspad al zoveel uit de hand loopt, belooft dat weinig goeds voor het hoofdproject. Dat ligt dan ook stil . . .
8 oktober 2018
Ah sorry even verkeerd begrepen. Jullie hebben gelijk Henk en Maarten, de schermen zijn alleen te zien vanaf het fietspad Maaslaan. Het fietspad is inderdaad ruim twee jaar dicht geweest. Begin juni dit jaar zijn de vleermuisschermen geplaatst met een tijdelijke constructie van stalen buizen die bevestigd zijn aan het talud. Nu maken we een op zich zelf staande constructie met behulp van lange, hardhouten palen.
8 oktober 2018
Betaalt
7 oktober 2018
Fardau, Maarten heeft gelijk. Er stonden na de opening van het pad geen vleermuisschermen. Ook zijn ze vanaf de Maaslaan niet duidelijk zichtbaar, alleen vanaf het fietspad. Aan de Maaslaan staan geen schermen. De afgelopen weken heb ik een amateuristische constructie zien verschijnen met palen en een daartussen gespannen netje .. En dat heet een betere constructie? En die moet nu dus net na plaatsing weer vervangen begrijp ik ...
6 oktober 2018
Goed verhaal Pieter, lekker duidelijk!
6 oktober 2018
Beste mensen deze commissie is de slager die zijn eigen vlees keurt en zoals CDA en D66 zeiden we willen on gezicht niet verliezen. Het maakt niet uit wat het kost.De politiek in de Staten en de Tweedekamer moeten gaan bepalen om een beter voorstel te krijgen. Deze mensen RWS volgen alleen het Trace besluit en niet anders. Helaas hebben de aannemers een voorstel hoe te maken.Nu botst dat geweldig met hoe het gemaakt moet worden.. Aannemers voorstel is zeer gevaarlijk en dat kan niet uit gevoerd worden.Dan houdt het op voor de voorzitter en RWS Iedere verdiepte weg en tunnel onder de grondwater spiegel moet veilig zijn en niet zo als het voorstel Herepoort er nu voorligt en zij geen tijdsplanning kunnen maken. B.v. hei je 4 palen of 16 per dag of graaf je droog terwijl in het contract staat in den Natte.Breng je onderwater beton aan ja of nee ? Bij in het natte haal je 1 waterdichte auto 1 per uur of droog 2 per uur. Zolang dit niet bekend is kan er geen tijd schema gemaakt worden. De Provinciale Staten betalen en zijn verantwoordelijk en de Staten partijen willen na deze commissie zelf een commissie.