31 maart 2020
We hebben je idee opgepikt, wordt vervolgd! Dank!
29 maart 2020
Beste ARZ, In bovenstaand artikel en in het advies rapport van Deltares (second opinion bouwkuip) wordt er over risico's gesproken over zetting van huizen door de beoogde bemaling. Ook wordt er door Deltares aangegeven dat CHP meer onderzoek moet doen (peilbuizen etc) om zeker te stellen dat de risico's aanvaardbaar zijn. Een van de duidelijkste aanbevelingen is opgevolgd namelijk ter hoogte van de oosterpoort buurt onderwater beton te gebruiken. Ik heb getracht iets meer informatie hierover te vinden sinds bovenstaand bericht, maar ik kan geen geupdate rapport vinden naar aanleiding van het advies van Deltares. Daarnaast blijf ik dus met de volgende vragen zitten: - Zijn de aanbevelingen van Deltares opgevolgd wat betreft meer pompproeven en in diepere peilbuizen? - Zijn de zetting risico's inmiddels juist uitgewerkt aangezien effecten tot 350m zouden kunnen optreden (Deltares geeft aan geen gebruik van Terzaghi). Ook voor Helpman en herewegbuurt (huizen op staal) en niet alleen Oosterpoort. - Een keuze om oost en west op te splitsen kan alleen volgens Deltares gemaakt worden als er meer onderzoek gedaan is, hoe is dit nu vastgesteld? - Hoe wordt er zeker gesteld dat er rond de herewegbuurt en helpman geen zetting van de grond kan plaats vinden, aangezien zeker in de herewegbuurt veel huizen op " staal" zijn gebouwd? Is dit goed meegenomen in de modelleringen? - Hoe gaat ARZ eventuele zetting/schade aan huizen monitoren mocht dit plaatsvinden? Hoe kunnen bewoners eventuele schade indienen? Een van de andere opmerkingen van Deltares was het groot aantal " memo's" over bovenstaande uitdagingen. Ik sluit mij hierbij aan, aangezien na bovenstaande nieuwsbericht er zover nog geen extra officiele rapportage geplaatst is op de website met uitleg over de genomen bouwmethoden waarbij de risico's die Deltares aanreikt worden weerlegd of geminimaliseerd. Dit zou wel een geruststelling kunnen zijn voor bewoners rond de bouwkuip. Met vriendelijke groet, Erik
26 maart 2020
Hallo John, heb je nog een antwoord mijn bovenstaande berichten?
25 maart 2020
Dag dhr. de Boer. De spoorwegovergang bij de Esperantokruising wordt vervangen door de Helperzoomtunnel. U komt daar vanaf uw huis via de Verlengde Lodewijkstraat en het Helperpark. Bent u door de tunnel, dan rijdt u door over de Helperzoom. Vervolgens gaat u rechtsaf via De Savornin Lohmanlaan naar de Verlengde Hereweg. Gaat u daar naar rechts, dan rijdt u in de richting van de winkels.
25 maart 2020
Dag John, Welke route zou je mij adviseren te rijden met de auto, na sluiting esperantokruising, wanneer ik boodschappen doe op het helperplein in Helpman? Zelf woon ik aan de verlengde meeuwerderweg in de Linie. Zou je een aantal routes, met bijbehorende straatnamen, aan mij kunnen voorleggen? alvast bedankt! vrgr, de Boer
23 maart 2020
Dick, de grijze kunststofstroken zijn verticale drains. Verticale drainage passen we toe op plekken waar we voorbelastingen (extra zand of grond) aanbrengen. Door voorbelasting aan te brengen, laten we de ondergrond inklinken, zodat dit niet meer gebeurt wanneer de nieuwe wegen zijn gebouwd. Maar door het gewicht van de voorbelasting neemt ook de druk op het grondwater toe. En dat zorgt er dan weer voor dat de grond minder snel inklinkt. Dankzij de verticale drainage kan het grondwater wegstromen. Hierdoor kan de ondergrond sneller inklinken. Hoe sneller de ondergrond inklinkt tot het juiste niveau, hoe sneller we verder kunnen met het aanleggen van de nieuwe wegen.
23 maart 2020
De grijze kunststofstroken zijn verticale drains. Verticale drainage passen we toe op plekken waar we voorbelastingen (extra zand of grond) aanbrengen. Door voorbelasting aan te brengen, laten we de ondergrond inklinken, zodat dit niet meer gebeurt wanneer de nieuwe wegen zijn gebouwd. Maar door het gewicht van de voorbelasting neemt ook de druk op het grondwater toe. En dat zorgt er dan weer voor dat de grond minder snel inklinkt. Dankzij de verticale drainage kan het grondwater wegstromen. Hierdoor kan de ondergrond sneller inklinken. Hoe sneller de ondergrond inklinkt tot het juiste niveau, hoe sneller we verder kunnen met het aanleggen van de nieuwe wegen.
18 maart 2020
Snap ik hoor, en ben op zich niet tegen je idee maar ik heb niet het idee dat er aan de veiligheid van de fietsers uberhaupt iets gedaan wordt. Waar zo'n mooi extra breed fietspad langs de helperzoom wordt gelegd (Helperzoom op zich best breed....maar kennelijk moest het daar nog veiliger) houdt het na station Europapark op.......daar wordt alles op een te smalle rijbaan samengevoegd tot aan de diepenring.............en DAT is mijn echte zorg ;-) excuses voor mijn verkapte pleidooi. Ik snap je punt.
18 maart 2020
Beste Henk, Dat stuk wat na de spoorwegovergang te mal is, daar rijden nu ook auto's die vanaf overweg en Esperantostraat daar terecht komen, de auto's vanaf overweg raak je straks al kwijt via Helperzoomtunnel, het was alleen een idee om de Oosterpoortwijk op een gemakkelijkere wijze uit te kunnen vanuit die kant van de wijk, daardoor neem je (al is t niet eens heel veel) verkeer weg uit zowel Jacobstraat (Blekerslaan dat doen sommigen ook stiekem) Oliemulderstraat, Veemarktstraat en Meeuewerderweg
18 maart 2020
Raymond, na het sluiten van de spoorwegovergang ontstaat aan de oostkant (Verlengde Lodewijkstraat/Esperantostraat) inderdaad een T-splitsing. Direct na het sluiten van de Esperantokruising worden de verkeerslichten uitgezet en de markering verwijderd om de voorrangssituatie te wijzigen. Dit wordt een gelijkwaardige kruising (rechts gaat voor). Dat is gebruikelijk in een 30 km/uurzone. De gemeente gaat op een later moment het verkeerslicht verwijderen. Combinatie Herepoort gaat daarna het kruispunt verkleinen door alle opstelvakken te verwijderen. Er worden vooralsnog geen rijrichtingen gewijzigd.