canvas-20191024 Hereweg _ Foto ID-9791001 - Foto Raymond Bos

Busbaan bij onderdoorgang Hereweg vanaf 18 april open voor fietsers en voetgangersIn drie nachten volgende week past Combinatie Herepoort op de Hereweg de onderdoorgang van de zuidelijke ringweg aan. De busbaan wordt geschikt gemaakt voor voetgangers en fietsers vanuit het centrum richting Helpman. Op zaterdag 18 april kunnen fietsers en voetgangers de nieuwe route gebruiken. De omleiding via de Papiermolentunnel is dan verleden tijd.

Aan de westzijde van de Hereweg werkt Combinatie Herepoort aan de verdiepte ligging. Deze werkzaamheden duren nog tot voorjaar 2021. Fietsers en voetgangers vanuit het centrum richting Helpman moeten al ruim een half jaar de omleiding via de Papiermolentunnel volgen. Op 18 april komt daar een einde aan. Een deel van de busbaan aan de westzijde van de onderdoorgang wordt omgevormd tot een voet- en fietspad. De bussen gaan dan over de rijbaan voor het autoverkeer. Hiervoor zijn aanpassingen aan de weg en aan de verkeerslichten nodig.

situatie-fietsers-voetgangers-hereweg-april2020-2
De nieuwe situatie voor fietsers en voetgangers vanaf 18 april.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn in drie achtereenvolgende nachten, te beginnen in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 april. We werken in deze nachten van 20.00 uur tot 06.00 uur. De werkzaamheden bestaan uit het inzagen en verwijderen van asfalt, het verplaatsen van de verkeerslichten en de rood-witte barriers, het aanbrengen van bestrating en belijning en het plaatsen van verkeersborden. In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 april testen we de aangepaste verkeerslichten.

Hinder

Omwonenden ontvangen een brief</a> met informatie over de werkzaamheden en de verwachte hinder. Ook zijn een aantal wegafsluitingen nodig. Autoverkeer richting Haren kan tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de onderdoorgang. Ook de afrit Helpman van de zuidelijke ringweg (voor verkeer vanaf het Julianaplein) is tijdens de werkzaamheden afgesloten. Kijk voor omleidingen op de <a href="https://slimmekaart.groningenbereikbaar.nl/nl/?locatie=50121" target="_blank">Slimme Kaart van Groningen Bereikbaar. (pdf, 192 kB)

Waarom werken we 's nachts?

De werkzaamheden moeten we 's nachts uitvoeren omdat we de afrit Helpman en een deel van de Hereweg moeten afsluiten. ’s Nachts ondervindt het verkeer hier minder hinder van.


Lees ook: