canvas-2019-10-28 koek hereweg foto aanpak ring zuid 16.45.55

Extra energie voor omfietsers Hereweg

John29 oktober 2019Zuiderplantsoen


Fietsers vanuit het centrum richting Helpman kunnen momenteel geen gebruik maken van de onderdoorgang van de zuidelijke ringweg. Ze moeten omfietsen via de Papiermolentunnel. Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort hebben gistermiddag in de avondspits aan zo’n driehonderd fietsers koek uitgedeeld voor extra energie.

Aan de westzijde van de weg werkt Combinatie Herepoort aan de bouwkuip waarin de verdiepte ligging wordt gebouwd. Daarom is de Hereweg onder de onderdoorgang een stukje naar het oosten opgeschoven. Daar was ruimte voor omdat hier in het verleden de ‘ambtenarenlus’ heeft gelegen.

15 Hereweg _ Foto ID-9791005
De onderdoorgang van de zuidelijke ringweg op de Hereweg. Vanwege de werkzaamheden is de weg een stukje opgeschoven naar het oosten. Foto: Raymond Bos.
fietsomleiding Herewg
De omleidingsroute voor fietsers vanaf het centrum richting Helpman.

In deze tijdelijke situatie is niet voldoende ruimte voor een fietspad aan beide zijden van de weg. Fietsers richting het centrum kunnen wel onder de onderdoorgang door, fietsers de andere kant op niet. Zij gaan bij de verkeerslichten rechtsaf, via het fietspad langs de Zuiderbegraafplaats, naar de Papiermolentunnel. Daar rijden ze onder de ringweg door, om linksaf via de Papiermolenlaan weer op de Hereweg te komen. Deze omleidingsroute is ongeveer 900 meter lang. Op normale snelheid is dit ongeveer 3,5 minuut fietsen.

De omleidingsroute is tijdelijk, naar verwachting enkele maanden. Zodra het veilig kan, gaat het fietsverkeer over de busstrook onder het viaduct door.

WhatsApp Image 2019-10-28 at 19.39.30 koek uitdelen hereweg
Koek voor omfietsers voor wat extra energie. Foto: Aanpak Ring Zuid.

Titelfoto: Aanpak Ring Zuid.


Lees ook: