canvas-streetview ambtenarenlus

‘Ambtenarenlus’ is met pensioen

John19 april 2018Zuiderplantsoen


Update: De ‘ambtenarenlus’ bij de afrit Helpman (Hereweg) ging op donderdag 26 april 2018 om 06.00 uur definitief dicht. Om de automobilisten op de nieuwe situatie te wijzen, worden verkeersregelaars ingezet. Op maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 april was de ambtenarenlus overdag nog open, maar 's avonds dicht van 19.00 tot 06.00 uur.

De ‘ambtenarenlus’ is de vrije linksafstrook bij de afrit Helpman (Hereweg) voor het verkeer vanuit het oosten, richting Kempkensberg (DUO/Belastingdienst). De strook heeft deze naam gekregen doordat vooral medewerkers van de kantoren aan de Kempkensberg er gebruik van maken. Dankzij deze lus kunnen ze de verkeerslichten snel passeren.

Voorbereiding

De vrije linksafstrook is dicht gegaan vanwege voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het verdiepte weggedeelte. De afsluiting werd eind vorige maand al aangekondigd, maar de lus kon nog enkele weken langer open blijven.

Twee keer links

Na het sluiten van de ambtenarenlus kan het verkeer nog steeds de bocht naar de Kempkensberg maken, maar dan via de verkeerslichten. Automobilisten uit de richting Hoogezand kunnen aan het eind van de afrit Helpman linksaf slaan en op de Hereweg direct weer links.

afsluiting ambtenarenlus plattegrond
De 'ambtenarenlus' (rood) gaat op 26 april definitief dicht. Het verkeer richting Kempkensberg kan aan het eind van de afrit linksaf en bij de Hereweg direct weer links (groen).

Lees ook: