20211114 header - hereweg omgelegd - foto jeroen reessink arz - 2106c98f-e665-4699-aabc-1a0a11abf885

Eind november en begin december damwandplanken intrillen bij Hereweg

John15 november 2021Zuiderplantsoen


Afgelopen weekend is de Hereweg omgelegd naar het westen. Daarom kunnen we nu ook aan de oostzijde van de weg de verdiepte ligging bouwen. Een van de eerste stappen hiervoor is het intrillen van damwandplanken. Dat doen we in de periode van 27 november tot en met 4 december. Eerst gaan we nog opnieuw damwandplanken intrillen bij de Papiermolenlaan. Deze waren in het verleden onjuist geplaatst.

De verdiepte ringweg gaat straks onder de Hereweg door. Tijdens de bouw moet het verkeer op de Hereweg zo veel mogelijk doorrijden. Dat vraagt om creatieve oplossingen. Vorig jaar hebben we de Hereweg ter hoogte van de ringweg opgeschoven naar het oosten. Zo konden we aan de westzijde van de weg een bouwkuip graven om een stukje van de verdiepte ligging van de ringweg te bouwen. Dat deel is klaar. Afgelopen weekend hebben we de situatie omgekeerd. Het verkeer is naar de westzijde opgeschoven en dus kunnen we nu aan de oostzijde van de Hereweg aan de verdiepte ligging gaan bouwen.

Bouwkuip

De verdiepte ligging bouwen we in een bouwkuip aan de zuidkant van de bestaande ringweg. Deze bouwkuip bestaat uit damwandplanken, die we de bodem intrillen. Deze werkzaamheden beginnen op 27 november. Aan de noordzijde komt de bouwkuip tegen de ringweg aan. Daarom kunnen we hier alleen veilig werken als op de ringweg één rijstrook is afgezet. Dit mag alleen op een zaterdag, omdat er dan minder woon-werkverkeer is. We hebben twee zaterdagen nodig. De werkdagen daar tussenin werken we aan de zuidzijde.

Papiermolenlaan

Aan de Papiermolenlaan hebben we al enige tijd geleden damwandplanken ingetrild. Een deel van de planken is op de verkeerde plek geplaatst. Voordat we bij de Hereweg beginnen, gaan we dit herstellen.

Planning

In de tabel hieronder staat de planning voor het intrillen van damwanden.

Planning intrillen damwandplanken Hereweg/Papiermolenlaan

Datum

Locatie

maandag 22 t/m donderdag 25 november

Papiermolenlaan

zaterdag 27 november

oostzijde Hereweg: noordzijde bouwkuip, start

maandag 29 november t/m vrijdag 3 december

oostzijde Hereweg: zuidzijde bouwkuip

zaterdag 4 december

(en als reservedag zaterdag 11 december)

oostzijde Hereweg: noordzijde bouwkuip, vervolg

Overlast omwonenden

Het intrillen van damwandplanken levert geluid en trillingen op. Woon je in de buurt van de bouwkuip, dan kun je hiervan overlast ondervinden. We werken tussen 07.00 uur en 19.00 uur.

Verkeershinder

Op de zaterdagen 27 november en 4 december (en mogelijk ook op de reservedag 11 december) is de rechter rijstrook van de zuidelijke ringweg dicht tussen het Julianaplein en het Europaplein. Het verkeer kan over de linker rijstrook. De afrit Helpman is dan niet te bereiken. Doordat het verkeer over één rijstrook moet, kunnen er files ontstaan.


Lees ook: