logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

25 februari 2022

In dertien weken bouwen we een tijdelijk Julianaplein, om ruimte te maken voor de bouw van het nieuwe Julianaplein. Tot nu toe gaat dit ontzettend goed. Aan alle automobilisten die de auto laten staan; bedankt!

Groningen krijgt dus een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op. De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of maak gebruik het OV.

Werkzaamheden voor nieuwe verkeerssituatie bij Vrijheidsplein

Vrijheidsplein

Komend weekend gaat de situatie voor het verkeer bij het Vrijheidsplein voor langere tijd veranderen. oor deze veranderingen voeren we deze week in de nachten allerlei werkzaamheden uit.

Stel je routevragen per WhatsApp aan Ask&GO

askgo

Tijdens Operatie Julianaplein is het autoverkeer in de stad veel drukker. Ook zijn bepaalde wegen afgesloten. Hoe kun je dan nog reizen van, naar, via of in Groningen? Stel je vraag via WhatsApp aan Ask & GO en krijg een routeadvies op maat!

Vooruitblik: fase 3 en fase 4 van Operatie Julianaplein

Vooruitblik

Sinds 11 februari werken we aan Operatie Julianaplein. Vrijdag 25 februari begint fase 3, maandag 28 februari gaat fase 4 van start.

Richting definitief afscheid Julianaplein - voortgang Operatie Julianaplein #2

Voortgang

Van 11 februari tot 9 mei 2022 werken we in Groningen aan Operatie Julianaplein. In deze update blikken we terug op de periode 16 t/m 22 februari.

Meekijken met Operatie Julianaplein via webcam

webcam

Operatie Julianaplein is goed vanuit de luie stoel te volgen. Via onze website kun je de komende jaren de werkzaamheden bij het Julianaplein goed volgen via onze webcam.

De zes verkeersfases tijdens Operatie Julianaplein

zes fases

De komende werkzaamheden bij het Julianaplein brengen dertien weken lang afsluitingen met zich mee. Voor het verkeer gaat het om zes verschillende fases, waarbij steeds een deel van het verkeersplein is afgesloten, en één keer zelfs het hele Julianaplein.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.