Meekijken met Operatie Julianaplein via webcam

John8 februari 2022Julianaplein


Bekijk Operatie Julianaplein vanuit je luie stoel! Op onze website kun je de komende jaren de werkzaamheden bij het Julianaplein goed volgen via onze webcam.

Het bestaande Julianaplein wordt de komende drie maanden omgebouwd tot een tijdelijk Julianaplein. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het slopen van de oude onderdoorgangen, het verwijderen van geluidsschermen en de bouw van een waterkelder. Ook de oude Papiermolentunnel wordt gesloopt. Vanaf 9 mei is het tijdelijke Julianaplein in gebruik. Daarna kunnen we het nieuwe Julianaplein gaan bouwen. De planning is dat het nieuwe Julianaplein in 2024 in gebruik wordt genomen. Tot dan blijft de webcam staan. Deze is geplaatst op de Julianaflat, aan de noordzijde van het Julianaplein.

Als voorbereiding op Operatie Julianaplein bouwen we al enkele maanden aan een tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal. De afgelopen drie weken zijn de liggers van de brug op hun plek gehesen. Deze werkzaamheden waren via onze webcam te volgen. Nu hebben we deze webcam een stukje uitgezoomd. De webcam heeft nu twee posities. Op het ene beeld is het bestaande Julianaplein in beeld, in het andere beeld de plek van het tijdelijke Julianaplein.

Operatie Julianaplein

Operatie Julianaplein gaat de komende dertien weken leiden tot ernstige verkeershinder in de hele stad. Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar roepen iedereen op de auto waar mogelijk te laten staan. Zo blijft de weg beschikbaar voor het noodzakelijke autoverkeer, zoals hulpdiensten.

Op 11 februari 2022 begint Operatie Julianaplein. Ook jij krijgt te maken met extreme files door deze ingrijpende operatie. Werk thuis, pak de fiets of neem de bus!


Lees ook: