20240405 tijdelijke weg Kempkensberg header - 230629 Ronde VDL juni Raymond Bos Beeldnummer 02278

Aanleg tijdelijke weg over bouwterrein Kempkensberg gestartWe zijn begonnen met de aanleg van een tijdelijke weg over het bouwterrein bij de Kempkensberg. De tijdelijke weg komt aan de zuidzijde van de verdiepte ligging, voor het gebouw van DUO/Belastingdienst langs. Via deze eenrichtingsweg kan het verkeer in Helpman vanaf de Helperzoom de Hereweg bereiken. Deze weg is in gebruik van 27 april tot het eind van Operatie Ring Zuid op 2 september. De onderdoorgang van de Helperzoom is dan dicht. Deze situatie blijft bestaan tot het einde van Operatie Ring Zuid op 2 september.

Voor de aanleg van deze tijdelijke weg is de Kempkensberg dicht van maandagochtend 8 april (7.00 uur) tot en met donderdagmiddag 11 april (16.00 uur). De Kemkensberg is een zijweg van de Helperzoom. Het gebouw van DUO/Belastingdienst is te bereiken via het fietspad. In deze periode is ook het fietspad aan de oostzijde van de Hereweg afgesloten. Verkeersregelaars helpen de fietsers om veilig over te steken.

20240404 afsluiting kempkensberg en fietspad hereweg oz 171752
In het rood de afsluiting van de Kempkensberg en het fietspad aan de oostzijde van de Hereweg van 8 tot 10 april.

Helpman

De tijdelijke weg is bedoeld om het verkeer vanuit Helpman een route te geven naar de Hereweg. Omdat de onderdoorgang bij de Helperzoom in deze periode dicht is, kan dit verkeer niet via de Waterloolaan rijden. Langs de weg komt ook een fietspad.

20240404 luchtfoto tijdelijke weg Kempkensberg
In het geel de route van de tijdelijke weg over het bouwterrein Kempkensberg. Via deze weg kan het verkeer vanaf de Helperzoom op de Hereweg komen in de periode van 27 april tot 2 september 2024.

Lees ook: