logo_nieuwsbrief

Aanpak Ring Zuid | Algemeen

10 juni 2022

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigt dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

Onze aanpakkers werken hard door om Groningen klaar te maken voor de toekomst. We hebben al veel gedaan, maar er is nog heel veel te doen!

Heien bij Paterswoldseweg mogelijk tot ver in de stad hoorbaar

Heien paterswoldseweg

Het heien van nieuwe palen voor het Paterswoldseweg kan dit weekend en maandag tot ver in de stad te horen zijn. We zijn aan het werk van 7.00 uur tot 22.00 uur.

Komende week damwanden intrillen bij Helperzoom en DUO-gebouw

DUO trillen

Voor de aanleg van het kabelkanaal langs de verdiepte ligging trillen we komende week damwandplanken in op de Helperzoom en bij het DUO-gebouw. De werkzaamheden zorgen voor geluid en trillingen en kunnen dus hinder geven in de omgeving.

Paterswoldseweg dicht, hoe bereik je met de auto het centrum?

paterswoldseweg route

De onderdoorgang van de Paterswoldseweg is dicht voor alle verkeer tot donderdagavond 28 juli (22.00 uur). Ook elders in de stad zijn afsluitingen. Wat zijn nu de mogelijkheden om met de auto in de binnenstad te komen?

Jannes Huttinga (Combinatie Herepoort): 'De bomen langs de ringweg staan straks prachtig in het gelid'

jannes Huttinga

Door Aanpak Ring Zuid verandert de aanblik van de zuidelijke ringweg. Straks staan langs de hele weg in totaal 1100 zuiliepen. Deze worden nu al in opdracht van Combinatie Herepoort gekweekt in Flevoland, bij boomkwekerij Tonsel in Dronten.

Samen veilig bij werkzaamheden aan de weg

veiligheid ARZ en omgeving

De afgelopen weken zijn er enkele incidenten geweest bij wegafsluitingen bij de zuidelijke ringweg en de A28. Aanpak Ring Zuid, Groningen Bereikbaar en de hulpdiensten roepen samen op om de afsluitingen te respecteren.

Laagste punt Julianaplein bereikt

Julianaplein

Vandaag bereiken we het laagste punt bij de bouw van het nieuwe Julianaplein. Hier gaan we een betonnen bak plaatsen waarin straks het regenwater uit de verbindingsbogen wordt opgevangen.

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.