20220721 Paterswoldseweg header - foto ARZ bijgewerkt

Paterswoldseweg dicht, hoe bereik je met de auto het centrum?

Joshi21 juli 2022Julianaplein


De onderdoorgang van de Paterswoldseweg is dicht voor alle verkeer tot donderdagavond 28 juli (22.00 uur). Verder is de zuidelijke ringweg afgesloten tussen Europaweg en knooppunt Euvelgunne. Ook de A28-afrit Centrum en de afritten van Groningen-Zuid zijn nog tot eind augustus dicht. Wat zijn nu de mogelijkheden om met de auto in de binnenstad te komen?

Vanaf Hoogezand (A7)

Kom je vanaf de A7 uit de richting Hoogezand, dan kun je bij knooppunt Westerbroek (afrit 39) de Europaweg (de oude A7) richting het centrum nemen.

Vanaf Assen (A28)

Rij je de stad binnen via de A28 vanuit de richting Assen, dan kun je direct na het tijdelijke Julianaplein de afrit naar Helpman (afrit 37) nemen. Je komt dan uit op de Hereweg. Of je kiest de volgende afrit, naar de Europaweg (afrit 38 Groningen-Zuidoost).

Vanaf Drachten (A7)

Verkeer vanaf de A7 vanuit Drachten verlaat de weg bij Groningen-West (afrit 36) en houdt daarna links aan richting Ring West. Deze nieuwe afrit komt uit op het Vrijheidsplein. Via de westelijke ringweg kun je het centrum bereiken via de Zeeheldenbuurt (afrit 18) of het Hoendiep (afrit 17).

Je kunt ook op de A7 rechtdoor gaan en de zuidelijke ringweg verlaten bij Helpman (afrit 37) of de Europaweg (afrit 38).

Anders reizen

Je kunt natuurlijk ook op een andere manier de binnenstad bereiken. Parkeer je auto gratis op een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. Vanaf de P+R reis je gemakkelijk verder met de bus of (deel)fiets. Zo omzeil je de wegafsluitingen.

Vanwege de wegafsluitingen in en rond de stad kan het druk zijn op de omleidingsroutes. Woon je dicht bij het centrum, pak dan de fiets naar de binnenstad. Dat is vaak sneller dan met de auto. Woon je verder weg, dan is het OV een goed alternatief. De bus brengt je vlak bij het centrum van Groningen en vanaf het Hoofdstation is de binnenstad goed te voet te bereiken.

20220721 Routes naar centrum Groningen_v3
Routes naar binnenstad Groningen tijdens afsluiting onderdoorgang Paterswoldseweg. Plattegrond: Groningen Bereikbaar

Webcam

Volg de werkzaamheden aan het viaduct op de Paterswoldseweg via onze webcam.


Lees ook: