20220712_Viaduct Paterswoldeweg-fotoaanpakringzuid

Kijk mee naar bouw viaduct Paterswoldseweg via tijdelijke webcam

Joshi13 juli 2022Julianaplein


Vanaf vandaag is er tijdelijk een nieuwe webcam, namelijk bij het viaduct over de Paterswoldseweg. De komende maand brengt de webcam de bouw van het nieuwe viaduct in beeld.

De webcam is opgesteld aan de zuidzijde van de Paterswoldseweg. Daar hebben we het oude viaduct afgebroken. Het verkeer rijdt nu over een nieuw viaduct aan de noordzijde. Ook het tijdelijke viaduct is zichtbaar. Dat viaduct wordt nu alleen gebruikt voor bouwverkeer. Het nieuwe viaduct komt tussen het noordelijke en het tijdelijke viaduct in.

Planning werkzaamheden

Voor de bouw van het nieuwe viaduct hebben we eerst funderingspalen geboord. Tot 22 juli trillen we stalen balken in, waartussen panelen komen.

Op 19 juli beginnen we met de voorbereiding van de fundering. In de nacht van 19 op 20 juli voeren we zand aan dat we gebruiken als ondergrond voor de heistellingen. Op het zand kunnen we de heistellingen stabiel neerzetten. Het zand voorkomt ook dat we de Paterswoldseweg beschadigen. Op 20 juli bouwen we een kleine heistelling op. Op 21 en 22 juli bouwen we een grote heistelling op tussen de noordzijde van het viaduct en het tijdelijke viaduct.

Het heien van de kleine palen duurt van 21 tot en met 29 juli. Van 23 tot en met 25 juli heien we ook grote palen in. Deze periode zijn we aan het werk van 7.00 uur tot 22.00 uur.

In augustus en september zijn we bezig met betonwerkzaamheden.

20220712_KaartPaterswoldseweg
Paterswoldseweg

Lees ook: