20220425 Ronde VDL April 2022 Raymond Bos Beeldnummer 00416 header

Komende week damwanden intrillen bij Helperzoom en DUO-gebouwVoor de aanleg van het kabelkanaal langs de verdiepte ligging trillen we komende week damwandplanken in. Dat doen we op de Helperzoom en bij het DUO-gebouw. We werken hier van maandag 25 juli tot en met donderdag 28 juli. De werkzaamheden zorgen voor geluid en trillingen en kunnen dus hinder geven in de omgeving.

Het kabelkanaal is een betonnen bak die we aan de zuidkant langs de gehele verdiepte ligging van de ringweg bouwen. In het kabelkanaal liggen straks alle kabels en leidingen die nodig zijn voor de ringweg netjes weggewerkt. Voor het bouwen van het kabelkanaal moeten we eerst damwandplanken plaatsen. Zo ontstaat een bouwkuip waarin we het kabelkanaal van beton opbouwen. Daarna dekken we het kanaal weer af. Als de ringweg klaar is, is het kabelkanaal niet meer zichtbaar.

Op de afbeelding hieronder is te zien waar we de damwandplanken gaan plaatsen. Het gaat om het stuk vanaf de Helperzoom tot het DUO-gebouw. We werken alleen overdag, van 07.00 uur tot 19.00 uur. De damwandplanken zijn ongeveer de helft korter dan de planken die we hebben ingetrild voor de verdiepte ligging.

20220712 luchtfoto helperzoom duo-gebouw locatie damwanden intrillen kabelkanaal rode lijn - foto RWS - 0J9A2710 ARZ d,d, 12 juli 2022 (49)
De rode lijn laat zien waar we de damwandplanken gaan intrillen. Foto: Rijkswaterstaat.

Verkeer

Op de Helperzoom is al sinds begin deze maand de kruising met de Kempkensberg afgesloten voor autoverkeer. Daardoor kunnen er geen auto’s vanuit de wijk Helpman onder de ringweg door. Het DUO-gebouw is nog wel toegankelijk via de Waterloolaan. Voor voetgangers en fietsers hebben we een tijdelijk wandel- en fietspad onder de ringweg door gemaakt.


Lees ook: