20220604 Uithijsen liggers Paterswoldseweg Raymond Bos header -RDB Producties Beeldnummer 05168

Heien bij Paterswoldseweg mogelijk tot ver in de stad hoorbaar

John22 juli 2022Julianaplein


Het heien van nieuwe palen voor het viaduct aan de Paterswoldseweg kan dit weekend en maandag tot ver in de stad te horen zijn. Dat komt doordat er met staal op staal gewerkt wordt. We zijn aan het werk van 7.00 uur tot 22.00 uur. De onderdoorgang van de Paterswoldseweg is vanwege de werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer.

Voor het nieuwe viaduct moeten we zowel grote als kleine palen inheien. Afgelopen week hebben we eerst zand aangevoerd als ondergrond voor de heistellingen. Woensdag hebben we de kleine heistelling opgebouwd. Gisteren (donderdag) en vandaag (vrijdag) is tussen de noordzijde van het viaduct en het tijdelijke viaduct de grote heistelling verrezen.

20220722 heistelling viaduct Paterswoldseweg - foto CHP - c3ced486-40fd-4168-a833-8a099a3dd4c9
De grote heistelling die gisteren en vandaag is opgebouwd tussen het nieuwe viaduct aan de noordzijde en de tijdelijke brug. Foto: Combinatie Herepoort.

Het heien van de kleine palen is gisteren begonnen en duurt nog tot en met vrijdag 29 juli. Van zaterdag 23 tot en met maandag 25 juli heien we ook de grote palen in.

Zo wordt het

Het nieuwe viaduct over de Paterswoldseweg bouwen we in twee delen. Aan de noordzijde is het nieuwe viaduct al klaar. Hier rijdt nu al het verkeer overheen vanaf Julianaplein naar het westen en omgekeerd. Aan de zuidzijde hiervan bouwen nu de andere helft van het viaduct. In juni hebben we op deze plek eerst het oude viaduct gesloopt (zie titelfoto, Raymond Bos). Hoe het nieuwe viaduct eruit gaat zien, is te zien op de impressie hieronder.

Paterswoldseweg viaduct ringweg
Impressie van de ringweg met het nieuwe viaduct over de Paterswoldseweg.

Webcam

Wie de werkzaamheden bij de Paterswoldseweg wil volgen, hoeft de deur niet uit. Het heien is te volgen via onze tijdelijke webcam.


Lees ook: