Aanpak Ring Zuid | 15 maart 2024 | Algemeen

15 maart 2024

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze editie: Op donderdag 21 maart gaat de nieuwe aansluiting van de Leonard Springerlaan (bij Martiniplaza) deels open. Dat is vlak voor de start van Operatie Ring Zuid. In deze operatie gaan we de verschillende nieuwe delen van de ringweg aan elkaar verbinden. Heb je nog vragen over deze operatie, meld je dan aan voor het webinar op maandagavond 18 maart.

Aansluiting Ring West op Leonard Springerlaan deels open op 21 maart

20240313 - 240208_Werkzaamheden_in_West_Raymond_Bos_Beeldnummer_06946_1

Op donderdag 21 maart bereiken we een nieuwe mijlpaal bij de westelijke ringweg. Op die dag gaat een deel van de nieuwe aansluiting op de Leonard Springerlaan (bij Martiniplaza) open. Het gaat om twee afritten en één oprit.

Nieuwe planning voor heien palen voor portalen nabij Julianaplein

20240314 impressie Julianaplein 2030

Eerder deze week, op maandag en dinsdag, zouden de eerste palen voor de nieuwe portalen bij het Julianaplein geheid worden. Zóúden, want de werkzaamheden zijn uitgesteld. De heistelling die we hiervoor nodig hadden was niet op tijd beschikbaar. Daarom hebben we de planning moeten aanpassen. We beginnen nu op 18 maart, met 8 palen bij de Brailleweg.

Stalen letters 'Hereweg' sieren de verdiepte ligging | 12 maart 2024 | Foto's: Raymond Bos

240312_Aanbrengen_stalen_letters_westzijde_Raymond_Bos_Beeldnummer_00001

Deze week zijn bij de verdiepte ligging de inmiddels welbekende stalen letters bevestigd. Aan de kant van toerit West, bij de Hereweg, prijken nu de letters 'Hereweg' op de wand. Op maandag werden de ankers geplaatst en de gaten geboord. De volgende dag, op dinsdag, zijn de letters geplaatst. Onze fotograaf was ter plaatse om het tafereel vast te leggen.

Brailleweg komend weekend in beide richtingen dicht voor alle verkeer vanwege asfalteren

20240311 - 240207_Realisatie_afrit_Rivierenbuurt_Raymond_Bos_Beeldnummer_00020_1

Komend weekend gaan we de Brailleweg deels asfalteren en de stoepranden herstellen. Vanwege de werkzaamheden is de Brailleweg vanaf vrijdagavond 15 maart tot maandagochtend 18 maart dicht voor alle verkeer.

Onderdoorgang bij Gyas twee maanden dicht voor werkzaamheden nieuwe Julianabrug

20240314 gyas index

Komende week starten we met verschillende werkzaamheden voor de nieuwe Julianabrug. Daarom zijn de onderdoorgang bij Gyas en het fietspad tot aan de Van Iddekingeweg dicht van 18 maart tot 13 mei.

Zoek de verschillen: de bouw van het Julianaplein

foto.02

In een paar maanden tijd is er veel veranderd op het Julianaplein. Op deze voor-en- nafoto's kun je duidelijk de veranderingen zien. De foto's zijn gemaakt op 11 oktober 2023 en 25 januari 2024. Zoek de verschillen.

Aangepaste dienstregeling voor bussen tijdens Operatie Ring Zuid

20240314 index GB21 p08 foto hoofdingang umcg - SV 2021 1221 GB UMCG-2662

Ook het busverkeer past zich aan tijdens Operatie Ring Zuid. Op 31 maart gaat een nieuwe dienstregeling van Qbuzz in. Vanaf dan gaan er meer bussen rijden vanaf de P+R-terreinen en vanaf station Zuidhorn. Ook zijn er extra ritten op de buslijnen waar veel passagiers worden verwacht. Bijzonder is dat in de hele dienstregeling meer ‘reservetijd’ wordt ingebouwd, zodat de bussen minder snel een vertraging oplopen.

STRAKS: Nieuwe Vrijheidsplein verbetert aansluiting westelijke en zuidelijke ringweg

Vrijheidsplein

De ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen is een gigaklus. Ook het Vrijheidsplein, het verkeersplein bij de Gasunie, is helemaal veranderd. Binnenkort is deze ombouw klaar. Dan is een betere aansluiting gemaakt tussen de zuidelijke en de westelijke ringweg.

Meld je aan voor webinar Operatie Ring Zuid

20240312 - 240306_Ronde_JPL_maart_2024_Raymond_Bos_Beeldnummer_00036

Op maandagavond 18 maart om 20.00 uur organiseren Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid een webinar over Operatie Ring Zuid. Tijdens het webinar geven we een toelichting op de vijf fases van deze enorme operatie, de werkzaamheden en de maatregelen om de stad zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Ook gaat het natuurlijk ook over wat je zelf kunt doen om de stad bereikbaar te houden. Via de chat kun je live vragen stellen.

Keyvisual_kernboodschap_Liggend_16-9 (2)

Operatie Ring Zuid van 22 maart - 2 september. De werkzaamheden leveren ernstige en onvermijdelijke verkeershinder op in de hele stad. Werk daarom thuis, als dat kan. Pak de fiets of reis met het OV. Wat doe jij? www.operatieringzuid.nl

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.