20240314 gyas header

Onderdoorgang bij Gyas twee maanden dicht voor werkzaamheden nieuwe Julianabrug

John14 maart 2024Julianaplein


Komende week starten we met verschillende werkzaamheden voor de nieuwe Julianabrug. Daarom zijn de onderdoorgang bij Gyas en het fietspad tot aan de Van Iddekingeweg dicht van 18 maart tot 13 mei.

Op 25 maart beginnen we met het verwijderen van de dekken van de tijdelijke Julianabrug (de oranje brug) en het verwijderen van de buispalen. Dit moeten we deels in de nachten doen. Omwonenden moeten rekening houden met geluidsoverlast. Daarna kunnen we de laatste liggers van de nieuwe Julianabrug aanbrengen.

Aan de kant van de Brailleweg beginnen we met de sloop van de huidige kade van het Noord-Willemskanaal. Dit kan overlast geven op het gebied van stof. Daarna bouwen we de kade opnieuw op en maken het remmingwerk af (het hekwerk in het water dat de brug beschermt tegen aanvaring). Tussen 2 april en 10 april trillen we ongeveer 35 damwanden in langs de kade. In dezelfde periode trillen we nog zes buispalen voor het nieuwe remmingwerk in.

Verder starten we aan de zijkanten van de nieuwe Julianabrug met de opbouw van gewapende grond. Dat is een constructie met verstevigde grond. Deze werkzaamheden kunnen trillingen geven in de directe omgeving.

Fietsers

Vanaf 18 maart tot 13 mei is aan de westzijde van het kanaal de onderdoorgang bij Gyas dicht, evenals het fietspad langs het kanaal. Fietsers en voetgangers worden deze periode omgeleid via de Muntinglaan, de Paterswoldseweg en het Overwinningsplein. Ze kunnen ook de Muntingbrug over en aan de andere kant van het water verder.

20240314 afsluiting fietspad NW-kanaal en Gyas-onderdoorgang vanaf 18 mrt
In het rood de afsluiting van de onderdoorgang en het fietspad. De groene routes blijven open voor fietsers.

Roeivereniging Gyas en de scholen in de buurt blijven bereikbaar voor fietsers.

IMG_6287
De onderdoorgang loopt onder de tijdelijke Julianabrug door. Deze wordt de komende maanden afgebroken. Foto: Aanpak Ring Zuid.

Lees ook: