20240311 - 240207_Realisatie_afrit_Rivierenbuurt_Raymond_Bos_Beeldnummer_00020_1 header

Brailleweg komend weekend in beide richtingen dicht voor alle verkeer vanwege asfalteren

John11 maart 2024Julianaplein


Komend weekend gaan we de Brailleweg deels asfalteren en de stoepranden herstellen. Vanwege de werkzaamheden is de Brailleweg vanaf vrijdagavond 15 maart tot maandagochtend 18 maart dicht voor alle verkeer.

De Brailleweg is de weg tussen de A28-afrit Centrum en het Emmaviaduct. Deze weg is de afgelopen tijd opgeschoven en opnieuw aangelegd. In de weg is een ovale rotonde (ovonde) aangelegd waarop later dit jaar een verbindingsweg met de Hereweg wordt aangesloten. Afgelopen weken hebben we de afrit vanaf de Brailleweg naar de Rivierenbuurt definitief ingericht.

240207_Realisatie_afrit_Rivierenbuurt_Raymond_Bos_Beeldnummer_00239_1
De Brailleweg gezien vanaf het zuiden, met op de voorgrond de ovale rotonde. De foto is gemaakt tijdens de werkzaamheden aan de afrit Rivierenbuurt (februari 2024). Die afrit is nu weer open. Foto: Raymond Bos.

Werkzaamheden

Komend weekend gaan we op de ovale rotonde de definitieve asfaltlaag en de belijning aanbrengen. Ook gaan we de stoepen langs de weg herstellen. Tijdens de aanleg hiervan was veel regen gevallen. Verder plaatsen we bij de oversteekplaats alvast de verkeerslichten voor fietsers. Deze worden later in gebruik genomen, zodra op de Brailleweg alle rijstroken in gebruik zijn. Daarnaast maken we de geluidschermen af en bereiden we het afbreken van de tijdelijke Julianabrug voor.

Overlast omwonenden

In de nacht van vrijdag 15 maart op zaterdag 16 maart frezen we asfalt weg op de ovonde. Dit geeft geluidsoverlast in de directe omgeving. Elke nacht van dat weekend zijn we bezig met het weghalen van oude borden en het plaatsen van nieuwe borden.

Hinder autoverkeer

De Brailleweg is vanaf vrijdagavond 15 maart (20.00 uur) tot maandagochtend 18 maart (06.00 uur) dicht voor autoverkeer. Ook de afrit vanaf de A28 richting Centrum en de A28-oprit vanaf de Brailleweg richting Haren/Assen zijn afgesloten.

20240311 Brailleweg dicht 15-18 mrt
In het rood de afsluiting van de Brailleweg. In het groen de omleidingsroute voor het autoverkeer. In het geel de omleiding voor fietsers.

Kom je vanaf de A28 (Haren/Assen) en wil je naar het centrum, dan rijd je via de zuidelijke ringweg en afrit 37 Groningen-Europapark. Andersom, vanuit het centrum richting de A28, word je omgeleid via de Paterswoldseweg, de Laan Corpus den Hoorn en de toerit bij Groningen-Zuid.

Lokaal kun je ook omrijden via de Van Iddekingeweg en de Paterswoldseweg.

Hinder fietsverkeer

Fietsers kunnen in het weekend niet langs de Brailleweg fietsen. Ook de Muntingbrug, de fietsbrug over het kanaal, is afgesloten. Dat geldt ook voor de fietsvallei Brailleweg, onder de A28 door. Je wordt omgeleid via het Hoornsediep en de Hoornsedijk, langs het Noord-Willemskanaal.

240207_Realisatie_afrit_Rivierenbuurt_Raymond_Bos_Beeldnummer_00066_1
Foto: Raymond Bos.

Lees ook: