foto.02a

Zoek de verschillen: de bouw van het Julianaplein

Marloes11 maart 2024Julianaplein


In een paar maanden tijd is er veel veranderd op het Julianaplein. Een van de onderaannemers maakte voor-en-nafoto's van de betonwerkzaamheden aan de Julianabrug en de toekomstige verbindingsboog van Assen naar Drachten. Daardoor zijn de veranderingen mooi zichtbaar. Zoek de verschillen.

De foto's zijn gemaakt op 11 oktober 2023 en 25 januari 2024.

Op 11 oktober 2023 is er nog een open verbindingsboog te zien, waar de wand- en dakdelen nog gebouwd moeten worden en voorzien van beton. De bekisting is al aangebracht op de nieuwe Julianabrug, maar moet nog worden volgestort met beton.

In januari 2024 is het laatste betonwerk van de verbindingsboog van Assen naar Drachten zo goed als afgerond. Het plein is opgehoogd met zand, er is een talud aangebracht (de donkere aarde), en je ziet al de contouren van de snelweg die straks over beide verbindingsbogen zal lopen. De Julianabrug is volgestort met beton. Aan de zijkanten zijn betonnen muurtjes aangebracht en is de brug bekleed met rode siersteenstrips.

Bekijk de voor- en nafoto’s hieronder en zoek de verschillen. Links de oude situatie van oktober, rechts de nieuwe situatie in januari. Verschuif de oranje balk heen en weer om de verschillen te zien.
Na foto 1 - Julianaplein
Voor foto 1 - Julianaplein
Voor foto 4 - Julianaplein
Na foto 3 - Julianaplein
Voor foto 3 - Julianaplein
Na foto 4 - Julianaplein
foto.04a

En in februari...

Op de luchtfoto van 19 februari is al het betonwerk klaar. Het ondersteuningsmateriaal en de bekisting zijn weggehaald uit de verbindingsboog van Assen naar Drachten. Er worden puin- en zandbanen aangelegd voor het asfalteren. Op het nieuwe talud zijn 24 bomen geplant, en is er op de leeflaag een kruidenmengsel gespoten, zodat het Julianaplein straks mooi groen kleurt.

Luchtfoto Julianaplein 19-02-2024 © Rijkswaterstaat
Klik voor een vergroting (afbeelding: cg3a1302_rwsnn_ring_zuid_arz_25_.jpg)

Luchtfoto Julianaplein 19-02-2024 © Rijkswaterstaat


Lees ook: