canvas-20210315 ziggolus in gebruik - c83503cb-d62d-49f6-a4c1-b1f6f0c6434e

Nieuwe route voor bouwverkeer van en naar H.L. Wichersstraat in gebruik genomen

John15 maart 2021Zuiderplantsoen


Vandaag heeft Combinatie Herepoort een nieuwe bouwweg in gebruik genomen. Het bouwverkeer van en naar de bouwkuip van de verdiepte ligging bij de H.L. Wichersstraat gaat voortaan via een nieuwe in- en uitvoeger bij de Europaweg. Deze route is veiliger dan de oude bouwroute via het Europapark.

Voor de bouw van de verdiepte ligging is veel bouwverkeer nodig. Bijvoorbeeld voor de aan- en afvoer van zand, beton, andere materialen en machines. Voor het bouwterrein aan de H.L. Wichersstraat is al jaren geleden een bouwroute vastgesteld die over het Europapark loopt. Sindsdien zijn hier woningen gebouwd, waardoor deze route minder geschikt is geworden. Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort kwamen in overleg met de gemeente samen tot de conclusie dat het vrachtverkeer beter via een andere route kan rijden om de nieuwe wijk op het Europapark te ontzien.

210310 europapark met ziggolus ingetekend - foto RWS - 0J9A1825_ARZ d.d. 10 maart 2021 (27)
De nieuwe bouwroute. In het geel de uitvoeger voor het bouwverkeer bij afrit Europaweg; in het blauw de invoeger. Foto: Rijkswaterstaat (10 maart 2021).

Voor de nieuwe bouwroute maakt het bouwverkeer gebruik van het terrein achter Vodafone Ziggo aan het Winschoterdiep. Bij de afrit van de ringweg naar de Europaweg ligt een uitvoeger voor het bouwverkeer. Via het terrein van Vodafone Ziggo rijdt het bouwverkeer direct het bouwterrein op. Het bouwverkeer kan het bouwterrein weer verlaten door iets verderop in te voegen op de Europaweg richting het zuiden. Bij de H.L. Wichersstraat is voor het vrachtverkeer een keerlus aangelegd. Op de plek waar de bouwroute de route voor fietsers en voetgangers langs het Oude Winschoterdiep kruist, staan verkeerslichten. Deze nieuwe route levert voor de wijk in zijn geheel een verkeersveiligere situatie op.

Titelfoto: de nieuwe uitvoeger op de Europaweg. Foto: Combinatie Herepoort.


Lees ook: